Από τη Φλώρινα… στα Τρίκαλα η Ολυμπιακή Φλόγα
Τη Βόρεια Ελλάδα αποχαιρέτησε την Πέμπτη η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Σότσι 2014». Η 5η μέρα της Λαμπαδηδρομίας ξεκίνησε από την ακριτική Φλώρινα, όπου το προηγούμενο βράδυ έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από τους κατοίκους της πόλης, που έχει μεγάλη παράδοση στη χιονοδρομία.
Τη Βόρεια Ελλάδα αποχαιρέτησε την Πέμπτη η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Σότσι 2014». Η 5η μέρα της Λαμπαδηδρομίας ξεκίνησε από την ακριτική Φλώρινα, όπου το προηγούμενο βράδυ έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από τους κατοίκους της πόλης, που έχει μεγάλη παράδοση στη χιονοδρομία.
Μετά τη Φλώρινα το Ιερό Φως του Ολυμπισμού κατευθύνθηκε προς την Καστοριά. Λαμπαδηδρόμοι στην πανέμορφη πόλη ήταν οι Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας, Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Γιάννης Χρήστου. Στη συνέχεια πέρασε από τα Γρεβενά, όπου χιλιάδες κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους για να υποδεχθούν την Ολυμπιακή Φλόγα, με τους μαθητές των σχολείων να κρατούν ελληνικές σημαίες.
Ύστερα έφτασε στα Γιάννενα, όπου ο βωμός στήθηκε δίπλα στη λίμνη, σε ένα πανέμορφο σκηνικό που έκανε ακόμα πιο δυνατό το Φως της Φλόγας. Το βωμό στα Γιάννενα άναψε ο τέταρτος Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας στους Αγώνες του Λονδίνου, Γιάννης Τσίλης. Μετά, πέρασε από την Καλαμπάκα, στη σκιά των Μετεώρων για να καταλήξει στα Τρίκαλα, όπου και διανυκτερεύει.
Στην αυριανή 6η μέρα της Λαμπαδηδρομίας η Φλόγα θα ξεκινήσει από τα Τρίκαλα, θα περάσει από την Καρδίτσα, τους Δελφούς, την Αράχωβα, τη Λιβαδειά και θα καταλήξει στην Ακρόπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γλυφάδα: «Της είπαν ότι πλημμύριζε το σπίτι της» – Μαρτυρία γειτόνισσας για τον τραγικό θάνατο της 56χρονης
- Χάρης Βαρθακούρης: «Με τον πατέρα πηγαίναμε σε παιχνιδάδικο και έκλεινε μισή ώρα μετά, για να διαλέξω παιχνίδι»
- Πότε τελειώνουν οι μεταγραφές στη Super League – Τι ισχύει με το «παράθυρο» των ελεύθερων
- Κίνηση στους δρόμους: «Κόκκινος» ο Κηφισός – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Ολυμπιακός: Νίκησε την Εφές στην Πόλη κι έβαλε τέλος σε «κατάρα» επτά ετών!
- Ο Κόσμος Είναι Ένας: Όταν ο Κωνσταντίνος Βήτα «συνάντησε» τον Γιάννη Ρίτσο

