Ισχυρό ξεκίνημα για το ευρωσκεπτικιστικό «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
Η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) εμφανίζεται να μένει οριακά εκτός της γερμανικής Βουλής με 4,9% -εκ πρώτης όψεως οριακή ήττα, αλλά ουσιαστικά μεγάλη νίκη για ένα κόμμα που εμφανίστηκε από το πουθενά με μονοθεματική πλατφόρμα. Το πρώτο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα που εμφανίστηκε μετά την κρίση χρέους στη Γερμανία κόντεψε να γίνει το πρώτο νέο κόμμα που μπαίνει στην Μπούντεσταγκ εδώ και δύο δεκαετίες -και μέχρι και το βράδυ της Κυριακής ακόμη ελπίζει.
Η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) εμφανίζεται να μένει οριακά εκτός της γερμανικής Βουλής με 4,9% -εκ πρώτης όψεως οριακή ήττα, αλλά ουσιαστικά μεγάλη νίκη για ένα κόμμα που εμφανίστηκε από το πουθενά με μονοθεματική πλατφόρμα.
Tο πρώτο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα που εμφανίστηκε μετά την κρίση χρέους στη Γερμανία κόντεψε να γίνει το πρώτο νέο κόμμα που μπαίνει στην Μπούντεσταγκ εδώ και δύο δεκαετίες -και, το βράδυ της Κυριακής, ακόμη ελπίζει.
«Δεν αλλάξαμε το κομματικό τοπίο, αλλά δημιουργήσαμε μία Εναλλακτική για τους απογοητευμένους ψηφοφόρους» είπε ο επικεφαλής του κόμματος Μπερντ Λούκε.
«Ελπίζουμε ότι το ποσοστό μας θα φτάσει, αλλά εάν όχι υπάρχουν και οι ευρωεκλογές, που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για εμάς» είπε ο Λούκε.
Η άνοδος του AfD προφανώς έχει άμεση σχέση με τον καταποντισμό των Φιλελεύθερων (FDP), καθώς τμήμα της βάσης των Φιλελεύθερων ήταν αρνητικό στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης.
Μάλιστα, άλλη μία νίκη που μπορεί να διεκδικήσει το AfD είναι ότι, αν και πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα, κατάφερε να συγκεντρώσει μεγαλύτερο ποσοστό από το περίπου 4,2% του μέχρι τώρα συγκυβερνώντος FDP.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαρούσι: Πώς βρέθηκε στο κενό η 27χρονη – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
- Ουγγαρία – Ελλάδα 13-12: Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική στα προκριματικά του World Cup στην Αλεξανδρούπολη
- Νορβηγία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από χιονοστιβάδα
- Αλ. Τσίπρας: Το μόνο ασυμβίβαστο που θα έπρεπε να θεσπιστεί είναι αυτό του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα
- Παρίσταναν τους λογιστές ξεγελώντας δεκάδες θύματα – Πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ η λεία, εννιά συλλήψεις
- Αυτός είναι ο πρώτος στόχος της Λίβερπουλ για αντί-Σαλάχ
- Ο Τσαζ Παλμιντέρι ήθελε να γίνει ηθοποιός και όχι γκάνγκστερ
- Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη λειτουργία του τουρ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442