
Οριακές απώλειες στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης η χρηματιστηριακή αγορά, παρά τις σημαντικές ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις, με τον τζίρο να υποχωρεί σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση και τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 881,03 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,04%.
Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης η χρηματιστηριακή αγορά, παρά τις σημαντικές ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις, με τον τζίρο να υποχωρεί σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση και τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 881,03 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση σε ποσοστό 0,04%.
Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 20 μονάδων. Κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 889,13 μονάδες (+0,88%) και κατώτερη στις 869,21 μονάδες (-1,38%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 28,69 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε μικρή μείωση σε ποσοστό 0,10%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,38%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Alpha Bank (+3,39%), της Πειραιώς (+3,13%), της ΔΕΗ (+2,44%), της ΕΥΔΑΠ (+1,38%) και του ΟΛΠ (+1,09%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (-3,34%), της Jumbo (-3,14%), της Frifoglass (-2,30%), της Motor Oil(-2,22%) και της ΜΕΤΚΑ(-2,06%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+1,97%) και των Τραπεζών (+1,80%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες του Πετρελαίου (-2,85%), των Προσωπικών Προϊόντων (-2,51%) και της Υγείας (-2,11%).
Ανοδικά κινήθηκαν 54 μετοχές, 70 πτωτικά και 22 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΕΛΓΕΚΑ +29,51%, Φιερατέξ +29,46%, Προοδευτική +21,43%, ΑΧΟΝ Συμμετοχών +18,87% και Lavipharm +18,18%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Παρνασσός -29,01%, Τρία Αλφα (π) -20,00%, ΣΙΔΜΑ -20,00%, Πήγασος -19,81% και SATO -19,00%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς κινούνται σήμερα μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Τραμ
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ο πρωθυπουργός της “αριστείας” θα δώσει συγχωροχάρτι για τις “υπηρεσίες” του κ. Λαζαρίδη στα σκάνδαλα;
- Καρκίνος θυρεοειδούς – από τι εξαρτάται η εξέλιξή του;
- Η ήττα του Ορμπανισμού δείχνει το μέλλον του Μητσοτακισμού
- Ασφάλεια και Αποτελεσματικότητα στην Αφαίρεση Όγκων Εγκεφάλου: Οι Σύγχρονες Τεχνικές που Αλλάζουν τα Δεδομένα
- Από τους ρομποτικούς βραχίονες του McQueen στον πύραυλο της Chanel: Η πασαρέλα, η τέχνη, η αποθέωση
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (14/4): Δράση με σπουδαία ματς στο Champions League
- Φορολογικές δηλώσεις: Στις 16 Απριλίου η υποβολή των προσυμπληρωμένων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442