Πιστοποιημένη εκπαίδευση σε Linux και open source από την HP Ελλάς
Το Linux Professional Institute Greece, ο επίσημος εκπρόσωπος του κορυφαίου παγκοσμίως οργανισμού πιστοποίησης Linux στην Ελλάδα, ανέδειξε την HP Hellas σε πιστοποιημένο συνεργάτη του στον τομέα της εκπαίδευσης (LPI Approved Training Partner).
Το Linux Professional Institute Greece, ο επίσημος εκπρόσωπος του κορυφαίου παγκοσμίως οργανισμού πιστοποίησης Linux στην Ελλάδα, ανέδειξε την HP Hellas σε πιστοποιημένο συνεργάτη του στον τομέα της εκπαίδευσης (LPI Approved Training Partner).
Το Ινστιτούτο για τους επαγγελματίες του Linux επιχειρεί να βελτιώσει, να αναπτύξει και να επεκτείνει τις επαγγελματικές δεξιότητες στο Linux και στις τεχνολογίες ανοικτού κώδικα. Ιδρύθηκε ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός το Σεπτέμβριο του 1999 από την κοινότητα Linux. Σκοπός του, να δίνει πρότυπα δεξιοτήτων για όσους επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στο Linux και στις τεχνολογίες open source και προωθεί τα κινήματα αυτά μέσω στρατηγικών συνεργασιών, καινοτόμων προγραμμάτων και δραστηριοτήτων ανάπτυξης.
To πρόγραμμα πιστοποίησης Linux Professional Institute Certification (LPIC) πιστοποιεί την ικανότητα των επαγγελματιών της πληροφορικής στο λειτουργικό σύστημα Linux και τα σχετικά εργαλεία και είναι σύμφωνο με όλα τα πρότυπα.
Το χαρτοφυλάκιο που προσφέρει πλέον η HP Ελλάς περιλαμβάνει όλες τις βαθμίδες των εξετάσεων: την LPIC-1 (Junior Level Linux Certification), την LPIC-2 (Advanced Level Linux Certification) και την LPIC-3 (Senior Level Linux Participation).
Οι εξετάσεις του LPI προσφέρονται αποκλειστικά σε συνεργασία με την Pearson VUE, μέσα από το παγκόσμιο δίκτυό της που περιλαμβάνει περισσότερα από 5.000 εξεταστικά κέντρα. Πρόσφατα, η HP Ελλάς υπέγραψε συμφωνία με την Pearson, που αφορά στον τομέα της εξέτασης των υποψηφίων που επιδιώκουν να λάβουν πιστοποίηση δεξιοτήτων/γνώσεων/εμπειρίας στην πληροφορική, όπως HP ExpertONE, VMware, και Linux Professional Institute (LPI).
Η νέα συνεργασία θα ανακοινωθεί επίσημα στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου openSUSE 2013 Conference που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να διευκολύνει τις συνεργασίες σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα διανομής Linux.
«Η συνεργασία του LPI με την HP σε παγκόσμιο επίπεδο μετρά ήδη πολλά χρόνια επιτυχίας, αναγνωρίζοντας τις τεχνικές πιστοποιήσεις LPI, στο πλαίσιο του επίσημου HP ExpertONE προγράμματος για τους ΙΤ επαγγελματίες στην περιοχή των HP servers. Η νέα πρωτοβουλία συνεργασίας με την HP Ελλάς είναι ενδεικτική τόσο της ραγδαίας ανάπτυξής της εταιρείας όσο και της αυξανόμενης σημασίας που αποκτά η εκπαίδευση και η πιστοποίηση Linux στην Ελλάδα», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπουκουβάλας, Operations Manager του LPI-Greece.
Μέσα στο 2013, το LPI είχε ξεπέρασε το φράγμα των 350.000 εξετάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, μετρά πολλές συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως οι οποίες αναγνωρίζουν τη συνεισφορά του οργανισμού στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης πάνω στο Linux.
«Με τις ετερογενείς τεχνολογίες να κυριαρχούν σήμερα, οι επαγγελματίες του ΙΤ μπορούν να αντλήσουν οφέλη από την εκπαίδευση που τους προσφέρει τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να μπορούν να δουλεύουν με πολλές και διαφορετικές πλατφόρμες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη νέα μας συνεργασία με το LPI που υποστηρίζει την περαιτέρω βελτίωση των προσφερόμενων ΗΡ εκπαιδευτικών υπηρεσιών, ώστε να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις αυξανόμενες απαιτήσεις της εποχής», δήλωσε ο κ. Ιωάννης Φούτρης, Education Consulting & Services Manager στην HP Ελλάς.