Με «οθωμανικό χαστούκι» απειλεί η Τουρκία Facebook και Twitter
Με νέες επικριτικές δηλώσεις κατά των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το ρόλο τους στις πρόσφατες διαδηλώσεις επανήλθε ο τούρκος υπουργός Επικοινωνίας Μπιναλί Γιλντιρίμ καλώντας τους να συνεργαστούν με τις τουρκικές αρχές και απειλώντας ότι διαφορετικά θα τους επιβληθούν κυρώσεις. Ο υπουργός κάλεσε το Facebook και το Twitter να μην «παίζουν με την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία» της χώρας του.
Με νέες επικριτικές δηλώσεις κατά των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το ρόλο τους στις πρόσφατες διαδηλώσεις επανήλθε ο τούρκος υπουργός Επικοινωνίας Μπιναλί Γιλντιρίμ καλώντας τους να συνεργαστούν με τις τουρκικές αρχές και απειλώντας ότι διαφορετικά θα τους επιβληθούν κυρώσεις.
Ο υπουργός κάλεσε το Facebook και το Twitter να μην «παίζουν με την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία» της χώρας του.
«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει αυτούς που δεν την αναγνωρίζουν» απειλώντας τους ιστότοπους μάλιστα με το ότι 79 εκατομμύρια άνθρωποι [ο πληθυσμός της Τουρκίας] θα τους δώσει ένα ‘οθωμανικό χαστούκι’», δηλαδή ένα γερό χαστούκι.
«Ναι στις ελευθερίες μέχρι τέλους και στη χρήση του Ίντερνετ, όμως όχι, απολύτως όχι, σ’ αυτό που χρησιμεύει ως μέσο για το χάος, τη βία και το έγκλημα», δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε συγκέντρωση στο Καρς (ανατολική Τουρκία).
«Αν υπάρχει ένα αδίκημα, αυτό μπορεί να διαπραχθεί εξίσου καλά στην πραγματική και στην εικονική ζωή», υπογράμμισε ο υπουργός αναφερόμενος στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό τουλάχιστον 8.000.
Ο Γιλντιρίμ αναγνώρισε πως οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας «ελεύθερος τομέας» και πως δεν υπάρχει θέμα να απαγορευθεί. Όμως «είναι το φυσικότερο δικαίωμα της Τουρκίας» να απαιτεί οι ιστότοποι αυτοί να μην αποτελούν μέσα υποκίνησης της βίας, υπογράμμισε.
Το Twitter και το Facebook χρησιμοποιήθηκαν ευρέως στην κινητοποίηση των διαδηλωτών και για την ενημέρωσή τους αφού η κάλυψη από τα παραδοσιακά μέσα ήταν κατά κανόνα πολύ περιορισμένη.
Και οι δύο υπηρεσίες αρνήθηκαν ότι έδωσαν στην τουρκική κυβέρνηση δεδομένα χρηστών που κατά τις Αρχές είχαν ρόλο στην υποκίνηση των διαδηλώσεων.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας