Πορεία διαμαρτυρίας για την υπόθεση του Μπουλούτ Γιαϊλά στην Αθήνα
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας οργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης στα Προπύλαια, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία στο Κουρδιστάν και για την υπόθεση του Μπουλούτ Γιαϊλά.
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας οργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης στα Προπύλαια, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία στο Κουρδιστάν και για την υπόθεση του Μπουλούτ Γιαϊλά.
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης μαζί με το Κέντρο κατά του Ρατσισμού και της Φασιστικής Απειλής αλλά και οργανώσεις της Αριστεράς, συνδικάτα, φορείς και κοινότητες μεταναστών, συγκεντρώθηκαν δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στον Μπουλούτ Γιαϊλά, αλλά και τους εξεγερμένους Τούρκους.
Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν κρατώντας πανώ με συνθήματα όπως «Λευτεριά στον Μπουλούτ Γιαϊλά», «Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο τουρκικό λαό» και «Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες».
Κατόπιν κατευθύνθηκαν από τα Προπύλαια προς την Βουλή και στην συνέχεια προς την τουρκική Πρεσβεία, αλλά σταμάτησαν στη πλατεία Ρηγίλλης, αφού αστυνομικές κλούβες και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. είχαν αποκλείσει την οδό Ρηγίλλης και τους γύρω δρόμους.
Δεν έλειψαν και οι αναφορές στην σημερινή ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, με τον επικεφαλής του ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικό σύμβουλο Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου να δηλώνει πως «οι απολυμένοι της ΕΡΤ μας καλούν στο πλευρό τους, έξω από το Ραδιομέγαρο, μετά το πέρας της διαδήλωσής μας».
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με καταγγελίες, ο Γιαϊλά απήχθη στα τέλη Μαΐου από το κέντρο της Αθήνας και ότι, στη συνέχεια, τα ίχνη του χάθηκαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Προσφέρουμε τροφές για 50 αδέσποτες γατούλες – Στο πλευρό τους εθελόντρια
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (5/6): Δράση με Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και Roland Garros
- Παράνομος τζόγος: Φρένο στις τράπεζες για τα κέρδη από μη αδειοδοτημένους παρόχους
- Άννα Πρέλεβιτς: Οι πρώτες ημέρες με τις δίδυμες κόρες της που γεννήθηκαν πρόωρα
- ΣΥΡΙΖΑ: Χώρο στην ΕΛΑΣ ή μέτωπο στον Τσίπρα – Ανάμεσα σε παραιτήσεις και αμφισβήτηση ο Φάμελλος
- Δείπνο στην Αθήνα για Σπανούλη και Μάικ Τζέιμς (pic)
- Τραμπ: «Όμορφος καθαρός άνθρακας» – Πακέτο 700 δισ. στη βιομηχανία ορυκτών
- Υπάρχουν όρια στην οδήγηση; Τι ισχύει για τους ηλικιωμένους και τι εξετάζεται στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442