Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στο σύνολο των 27 χωρών της ΕΕ εξακολουθεί να διατηρεί η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, καθώς η ύφεση της ελληνικής οικονομίας ξεπερνά το 4% και προς το παρόν τουλάχιστον δεν φαίνεται φως στο τούνελ. Θλιβερή πρωτιά και στην ανεργία των νέων, με 59,1%.
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στο σύνολο των 27 χωρών της ΕΕ εξακολουθεί να διατηρεί η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, καθώς η ύφεση της ελληνικής οικονομίας ξεπερνά το 4% και προς το παρόν τουλάχιστον δεν φαίνεται φως στο τούνελ.
Η Eurostat δημοσιοποίησε σήμερα, Μ.Τρίτη, τα στοιχεία για την ανεργία το Μάρτιο, ενώ τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για την Ελλάδα αφορούν το μήνα Ιανουάριο.
Συγκεκριμένα, τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ έχουν η χώρα μας με 27,2%, η Ισπανία με 26,7% και η Πορτογαλία με 17,5%.
Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στον βορρά και συγκεκριμένα σε Αυστρία (4,7%), Γερμανία (5,4%) και Λουξεμβούργο (5,7%).
Η υψηλότερη αύξηση της ανεργίας το τελευταίο έτος σημειώθηκε σε Ελλάδα (27,2% από 21,5% τον Ιανουάριο 2012), Κύπρο (στο επίπεδο-ρεκόρ του 14,2% από 10,7%), Ισπανία (26,7% από 24,1%) και Πορτογαλία (17,5% από 15,1%) .
Είναι κάτι παραπάνω από προφανές απ’ αυτά τα στοχεία, ότι οι ανισότητες στο εσωτερικό της Ευρωζώνης διευρύνονται, ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν οι χώρες που είτε είναι στο μνημόνιο είτε βρίσκονται προ των πυλών.
Φωτεινή εξαίρεση αποτελεί η Ιρλανδία, όπου το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε το τελευταίο έτος και συγκεκριμένα σε 14,1% από 15%.
Η χώρα μας διατηρεί τη θλιβερή πρωτιά και στην ανεργία των νέων έως 25 ετών, με 59,1% έναντι 55,9% στην Ισπανία, 38,4% στην Ιταλία και 38,3% στην Πορτογαλία.
Ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι 24% και στην ΕΕ 23,5%.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας