«Ναι» και από την αντιπολίτευση περιμένει ο Σόιμπλε στο κυπριακό πακέτο
Στην υποστήριξη και των αντιπολιτευόμενων υπολογίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την ψηφοφορία για τη γερμανική συμμετοχή στο κυπριακό πακέτο την Πέμπτη. Οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν ήδη δείξει την πρόθεσή τους να υπερψηφίσουν το πακέτο.
Στην υποστήριξη και των αντιπολιτευόμενων βουλευτών υπολογίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την ψηφοφορία για τη γερμανική συμμετοχή στο κυπριακό πακέτο την Πέμπτη.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν την Παρασκευή πακέτο διάσωσης ύψους 10 δισ. ευρώ για την Κύπρο, με την πρώτη δόση του δανείου να εκταμιεύεται στα μέσα Μαΐου.
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, όπως υπενθυμίζει το Reuters, η Γερμανία επέμενε να καθοριστούν αυστηρές προϋποθέσεις για την παροχή βοήθειας, όπως η επιβάρυνση των μεγαλοκαταθετών.
«Εκτιμώ ότι θα υπάρξει ευρεία πλειοψηφία παράλληλα με ευρεία στήριξη από την αντιπολίτευση» είπε ο Β.Σόιμπλε στην εφημερίδα Neue Osnabruecker Zeitung.
Από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών, ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ έδειξε σε συνέντευξή του το Σαββατοκύριακο την πρόθεση του SPD να στηρίξει το πακέτο για την Κύπρο.
«Οι πολίτες της Γερμανίας μπορούν να είναι βέβαιοι ότι το SPD… δεν θα θέσει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό σχέδιο» είπε στην εφημερίδα Welt, ξεκαθαρίζοντας ότι η νέα συμφωνία ήταν περισσότερο αποδεκτή από το αρχικό σχέδιο καθώς προστατεύει τους μικρούς καταθέτες.
Στις προηγούμενες ψηφοφορίες για τις ευρωδιασώσεις στη γερμανική Βουλή, μεγάλο μέρος όχι μόνο των Σοσιαλδημοκρατών αλλά και των Πράσινων βουλευτών έδινε την ψήφο του στα πακέτα στήριξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ξεφουσκώνει το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» με τα νέα όρια
- Αστέρας του Χάρι Πότερ πήγε να βοηθήσει γυναίκα που έκλαιγε στον δρόμο και «έφαγε» κουτουλιά
- Είσαι single και δεν ξέρεις γιατί; Μια έρευνα έχει τις απαντήσεις
- Θα καταφέρει η «Ενεργή Μάχη» να κερδίσει το στοίχημα της πρόληψης των πυρκαγιών;
- Ο αναθεωρητισμός Τραμπ και οι τρεις επιλογές της Ευρώπης
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Η σύζυγός του κατέθεσε επιστολή στήριξης παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
- Στέγαση: Ανάκαμψη με ανισορροπίες
- H νέα παγκόσμια έκρηξη του… αστροτουρισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442