Η SWISS βλέπει το λειτουργικό κέρδος της να πέφτει στα CHF 212 εκατομμύρια
Η Swiss International Air Lines παρόλο το αυξημένο, κατά 2% από το 2011, συνολικό εισόδημα από λειτουργικές δραστηριότητες, είδε τα λειτουργικά κέρδη του 2012 να μειώνονται κατα 31%, λόγω του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος που εξακολουθεί να υφίσταται.
Η Swiss International Air Lines, το 2012 – παρόλο το αυξημένο κατά 2% από το 2011, συνολικό εισόδημα από λειτουργικές δραστηριότητες – είδε τα λειτουργικά κέρδη της να μειώνονται κατά 31%, λόγω του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος που εξακολουθεί να υφίσταται.
Συγκεκριμένα, το συνολικό εισόδημα από λειτουργικές δραστηριότητες που κατεγράφη αυξήθηκε στα CHF 5.033 εκατομμύρια το 2012 (2011: 4.927 εκατ. CHF), ενώ τα λειτουργικά κέρδη του έτους μειώθηκαν σε CHF 212 εκατομμύρια (2011: CHF 306 εκατομμύρια).
Μεγαλύτερα καθαρά κέρδη κατά το 4ο τρίμηνο
Το συνολικό εισόδημα της SWISS από λειτουργικές δραστηριότητες για το τέταρτο τρίμηνο του 2012 ανήλθε στα CHF 1.219 εκατομμύρια. – σχεδόν αμετάβλητο από τα CHF 1.220 εκατομμύρια του προηγούμενου έτους. Τα λειτουργικά κέρδη για την περίοδο αυξήθηκαν κατά 50%, από τα CHF 18 εκατομμύρια τoυ προηγούμενου χρόνου δηλαδή στα CHF 27 εκατομμύρια
Νέα ρεκόρ σε αριθμό επιβατών και πληρότητας των αεροσκαφών
Για άλλη μια φορά, η SWISS σημείωσε ένα νέο ρεκόρ στην Ελβετική αεροπορία στον ετήσιο αριθμό των μεταφερόμενων επιβατών. Η αεροπορική εταιρεία μετέφερε το 2012, 15.816.469 επιβάτες, δηλαδή κατά 3,3% περισσότερο από ό, τι το προηγούμενο έτος (2011: 15.317.275 επιβάτες).
Η ετήσια διαθεσιμότητα αυξήθηκε κατά 4,7% των διαθέσιμων θέσεων ανά χιλιόμετρο (ASK).
Αντικατάσταση του στόλου AirbusA340 με έξι Boeing 777-300ERs
Η SWISS ανακοίνωσε επίσης ότι τα Airbus A340 του στόλου της, θα αντικατασταθούν σταδιακά από το 2016. Για το σκοπό αυτό, έχουν γίνει ήδη οι παραγγελίες στην Boeing για έξι B 777-300ERs.
Η απόφαση για την επιλογή των Boeing 777 ελήφθη μετά από εκτεταμένες αξιολογήσεις με προτεραιότητα στην εξοικονόμηση καυσίμων και μείωση των ρύπων CO2.
Οι έξι παραγγελίες αντιπροσωπεύουν μία συνολική επένδυση άνω των CHF 1,5 δισεκατομμύρια.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.swiss.com
σ.σ.: 1 CHF = 0,8 EUR
- Εκλεισε μετά τα προβλήματα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του fuel pass – Αλλάζει ο τρόπος υποβολής
- Ο Λίνεκερ είδε «σημάδια πανικού» στην Άρσεναλ
- Το Artemis ΙΙ έσπασε το ρεκόρ του Apollo 13 για την μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη –
- Άρση ασυλίας ζητά η Παπακώστα και δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές υπό προϋποθέσεις
- Athens Airport Traffic Resilient Despite Middle East Turmoil
- Δημοσκόπηση: Η λέξη «συγκάλυψη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση λένε 7 στους 10 – Χάνει έδαφος η ΝΔ από το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Τι δίνει η Παρί και τι θέλει η Μπαρτσελόνα για τον Ντε Γιονγκ
- Ευρώπη: Αυτά είναι τα κορυφαία καλοκαιρινά σποτ που επιλέγουν οι τουρίστες – Η Ελλάδα δεν λείπει από την λίστα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442