Κανονικά προχωρά η απλούστευση των εξαγωγικών διαδικασιών
Εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί σχετικά με την απλούστευση των εξαγωγικών διαδικασιών, η οποία αποσκοπεί στο να μειωθούν ο εξαγωγικός χρόνος κατά 50% και το κόστος κατά 20% έως το 2015, κινείται η κυβέρνηση με τη συνεργασία της Task Force. Αυτό προέκυψε από την 4η Συνεδρίαση της (Μικτής) Συντονιστικής Επιτροπής Εξωστρέφειας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί σχετικά με την απλούστευση των εξαγωγικών διαδικασιών, η οποία αποσκοπεί στο να μειωθούν ο εξαγωγικός χρόνος κατά 50% και το κόστος κατά 20% έως το 2015, κινείται η κυβέρνηση με τη συνεργασία της Task Force.
Αυτό προέκυψε από την 4η Συνεδρίαση της (Μικτής) Συντονιστικής Επιτροπής Εξωστρέφειας που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν και τα οποία άπτονται της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, ήταν:
– Η πορεία εκπόνησης του Οδικού Χάρτη για το νέο Οργανισμό Εξωστρέφειας, με τη συνεργασία Ολλανδών εμπειρογνωμόνων και της Task Force.
– Οι ενέργειες που πραγματοποιούνται για τη διευκόλυνση των εξαγωγικών διαδικασιών ειδικά σε ότι αφορά τα προϊόντα υψηλής ζήτησης.
– Η συζήτηση των προτάσεων για την ολοκληρωμένη προβολή των Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στις αγορές του εξωτερικού.
– Η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη της μεσογειακής διατροφής μέσα από τις τουριστικές μονάδες.
– Την ενίσχυση των ελληνικών διπλωματικών αρχών σε αγορές στόχους.
– Η δημιουργία ενιαίου διαδικτυακού τόπου που θα συμπεριλαμβάνει το σύνολο της πληροφόρησης για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, τις εξαγωγές, τις επενδυτικές ευκαιρίες, τον τουρισμό κ.α.
Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Σε συνεργασία με την Task Force προχωράμε με ταχείς ρυθμούς για την δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού ενιαίου φορέα εξωστρέφειας με τη συγχώνευση του Invest In Greece, του ΟΠΕ και τη συμμετοχή των Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων. Παράλληλα, κινούμαστε και εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουμε θέσει σχετικά με την απλούστευση των εξαγωγικών διαδικασιών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επιτέλους, σοβαρευτείτε ή στην τελική «βουλώστε το»!
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Fox News: «Ο Ντόντσιτς ζήτησε από τους Λέικερς τον Αντετοκούνμπο»
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442