Απολογητικός ο Μπαρόζο έναντι της οργής Μεντβέντεφ για την Κύπρο
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «έχει επίγνωση των συμφερόντων της Ρωσίας» σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τον ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος εμφανίστηκε σκληρά επικριτικός έναντι της ΕΕ για την απόφασή της σχετικά με την κυπριακή κρίση.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «έχει επίγνωση των συμφερόντων της Ρωσίας» σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τον ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος εμφανίστηκε σκληρά επικριτικός έναντι της ΕΕ για την απόφασή της σχετικά με την κυπριακή κρίση.
Η δήλωσή του κ. Μπαρόζο εκλήφθηκε ως απάντηση στη θέση που είχε διατυπώσει λίγα λεπτά νωρίτερα ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ. «Το σχήμα που προτείνεται αυτήν την στιγμή στην Κύπρο μοιάζει σήμερα τελείως παράλογο» είχε δηλώσει από το βήμα της συνόδου συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας ο ρώσος πρωθυπουργός.
Είχε επίσης προηγηθεί συνέντευξή του σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης κατά την οποία δήλωσε ότι «όλα τα δυνατά σφάλματα» έχουν διαπραχθεί και απείλησε με επανεξέταση του μεριδίου που καταλαμβάνει το ευρώ στα ρωσικά αποθέματα, εάν η διευθέτηση που προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την χρηματοπιστωτική κρίση στην Κύπρο ζημιώσει τα ρωσικά συμφέροντα.
«Στο παρελθόν επιλύσαμε μεγαλύτερα προβλήματα. Ελπίζω ότι και αυτή τη φορά θα βρεθεί λύση» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προσθέτοντας ότι το ζήτημα της Κύπρου αφορά ολόκληρη την Ευρωζώνη.
Μιλώντας από τη Μόσχα, όπου είχε συναντήσεις με τη ρωσική ηγεσία, ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε την ανησυχία του για τη χρηματοπιστωτική κρίση στην Κύπρο. «Ανησυχώ πολύ για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο, κυρίως λόγω των επιπτώσεών τους στους πολίτες της Κύπρου» είπε χαρακτηριστικά.
Εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος λέγοντας πως «στο παρελθόν επιλύσαμε μεγαλύτερα προβλήματα. Ελπίζω ότι και αυτή τη φορά θα βρεθεί λύση» και υποστήριξε ότι το ζήτημα της Κύπρου αφορά ολόκληρη την Ευρωζώνη.
in.gr
- Κοντά στην αποφυλάκιση ο Ρομπίνιο
- Με ρωγμές το σύστημα ελέγχου για το ελαιόλαδο – Αποκαλυπτικά στοιχεία (γραφήματα)
- Αρκάς: Οι ευχές στους Αντώνηδες και στις Αντωνίες
- Τα νούμερα δεν λένε ψέματα: Πέντα λεπτά άσκηση την ημέρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά
- ΗΠΑ: Νεκρή σε τροχαίο με εγκατάλειψη η πρώην παιδική σταρ του Nickelodeon, Κιάνα Άντεργουντ
- Επιστρέφει στην Ελλάδα για τον Πανιώνιο η Χαντάβα (pic)
- ΠΑΣΟΚ: «Καρφιά» για τις δημοσκοπήσεις, επιμονή στη διεύρυνση και «αναχώματα» απέναντι σε Τσίπρα και Καρυστιανού
- Νέες ταινίες: Όλα τα βλέμματα πάνω στο Marty Supreme και την οσκαρική κούρσα του Τιμοτέ Σαλαμέ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442