Γυναίκα χωρίς χέρια οδηγεί αεροπλάνο μόνο με τα πόδια της
Γεννήθηκε χωρίς χέρια λόγω γενετικών ανωμαλιών, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να γίνει η πρώτη γυναίκα που οδήγησε αεροπλάνο μόνο με τα πόδια της, μπαίνοντας στο βιβλίο Γκίνες. Η 30χρονη Τζέσικα Κοξ είναι απόφοιτος ψυχολογίας και μπορεί να γράφει, να πληκτρολογεί, να οδηγεί, να βουρτσίζει τα μαλλιά της, να μιλάει στο τηλέφωνο και να έχει μαύρη ζώνη στο ταε κβο ντο. Τώρα η ζωή της 30χρονης Τζέσικα θα γίνει ντοκιμαντέρ με τίτλο Rightfooted.
Γεννήθηκε χωρίς χέρια λόγω γενετικών ανωμαλιών, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να γίνει η πρώτη γυναίκα που οδήγησε αεροπλάνο μόνο με τα πόδια της.
Η Τζέσικα Κοξ είναι απόφοιτος ψυχολογίας και μπορεί να γράφει, να πληκτρολογεί, να οδηγεί, να βουρτσίζει τα μαλλιά της, να μιλάει στο τηλέφωνο και να έχει μαύρη ζώνη στο ταε κβο ντο. Η ίδια λέει: «Ποτέ δεν λέω ότι δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Λέω απλά δεν το έχω καταφέρει ακόμα».
Το 2008 μπήκε στο βιβλίο Γκίνες καθώς ήταν ο πρώτος πιλότος που πέταξε αεροπλάνο χρησιμοποιώντας μόνο τα πόδια της.
Τώρα η ζωή της 30χρονης Τζέσικα θα γίνει ντοκιμαντέρ με τίτλο Rightfooted. Η ίδια ελπίζει ότι το ντοκιμαντέρ αυτό θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και εργαλείο διδασκαλίας για άλλους ανάπηρους νέους σε όλο τον κόσμο.
«Εάν είχα δει κι εγώ μία τέτοια ταινία νωρίτερα, όλα θα ήταν διαφορετικά στη ζωή μου» τονίζει η Τζέσικα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Μπριζ – Άρσεναλ 0-3: Άνετοι, ωραίοι και 6Χ6 για τους Κανονιέρηδες
- Ντόρτμουντ-Μπόντο Γκλιμτ 2-2: Οι Νορβηγοί έριξαν «βόμβα» στη Γερμανία
- Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Τεράστιο «διπλό» με ανατροπή, γα την αρμάδα του Γκουαρντιόλα
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Παρί Σεν Ζερμέν 0-0: «Στοπ» του Βαλβέρδε στους Γάλλους
- Πάτρα: Αιματηρό επεισόδιο στις φυλακές Αγίου Στεφάνου – Στο νοσοκομείο 32χρονος κρατούμενος
- Ουκρανία: Έστειλε το αναθεωρημένο ειρηνευτικό σχέδιο στις ΗΠΑ – Τα τρία έγγραφα που βρίσκονται στο τραπέζι





