Πέθανε ο Αμερικανός πολιτικός φιλόσοφος Ρόναλντ Ντουόρκιν
Ο αμερικανός πολιτικός φιλόσοφος Ρόναλντ Ντουόρκιν πέθανε την Πέμπτη στο Λονδίνο σε ηλικία 81 ετών, μετά από μάχη με τη λευχαιμία, ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ο Ντουόρκιν θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους πολιτικούς φιλοσόφους του 20ου αιώνα με σημαντικό έργο πάνω στη φιλοσοφία του δικαίου.
Ο αμερικανός πολιτικός φιλόσοφος Ρόναλντ Ντουόρκιν πέθανε την Πέμπτη στο Λονδίνο σε ηλικία 81 ετών, μετά από μάχη με τη λευχαιμία, ανακοίνωσε η οικογένειά του.
Σπούδασε φιλοσοφία και νομικά στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ενώ διετέλεσε καθηγητής φιλοσοφίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όπως και στα Πανεπιστήμια του Γέιλ και της Οξφόρδης.
Ο Ντουόρκιν θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους πολιτικούς φιλοσόφους του 20ου αιώνα με σημαντικό έργο πάνω στη φιλοσοφία του δικαίου.
Ήταν γνωστός για την βασική του άποψη ότι η πιο σημαντική αρετή που μπορεί να εμφανίζει ο νόμος είναι η ακεραιότητα και ότι το κράτος θα πρέπει να ενεργεί έτσι ώστε καταρχήν κάθε μέλος της κοινότητας να αντιμετωπίζεται ισότιμα.
Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα βιβλία του «Η αμερικάνικη δημοκρατία σε κίνδυνο», «Η αυτοκρατορία του νόμου», «Το δίκαιο της ελευθερίας» και η «Ισότητα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Εχει «δίλημμα» ο Μερτς για το εάν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο από τον πόλεμο των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Μέση Ανατολή: Κάπου 9.000 πολίτες των ΗΠΑ έφυγαν από την περιοχή εξαιτίας του πολέμου
- Ιράν: Ανησυχεί για την επόμενη μέρα ο Μερτς – Δεν υπάρχει διατυπωμένη στρατηγική
- Μέση Ανατολή: «Οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα σε ολόκληρη την περιοχή», επισημαίνει ο ΟΗΕ
- Τουρκία: Κριτική στο Ιράν ασκεί ο Φιντάν για τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές άλλων χωρών
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Μια ετικέτα «σωσίβιο»

