Το κιτρινόμαυρο sport Beetle της δεκαετίας του ’70 και τα διακριτικά GSR επιστρέφουν, μέσω Αμερικής, με μια αντίστοιχη συλλεκτική και περιορισμένη έκδοση του σύγχρονου σκαραβαίου που θα διατεθεί από το φθινόπωρο του 2013.
Η γερμανική φίρμα παρουσίασε στην έκθεση του Ghicago μια περιορισμένη, ιστορικού χαρακτήρα, έκδοση του VW Beetle αναβιώνοντας τα διακριτικά GSR τα οποία «φορούσε» μια επίσης περιορισμένης παραγωγής έκδοση του σκαραβαίου πριν σαράντα χρόνια.
Αναπόφευκτα, η νέα έκδοση μιμείται την «Gelb Schwarzer Renner» της δεκαετίας του ’70 που σημαίνει «κιτρινόμαυρο αγωνιστικό», υιοθετώντας τα ίδια χρώματα.
Η ισχύς της νέας έκδοσης που θα παραχθεί, όπως και ο πρόγονός της σε 3.500 μονάδες, προέρχεται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του τετρακύλινδρου υπεροτροφοδοτούμενου TSI κινητήρα των 2,0 λίτρων που αποδίδει 210 ίππους. Το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είτε, προαιρετικά, με εξατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.
Πέρα από τη χαρακτηριστική διχρωμία, το VW Beetle GSR, διαθέτει προφυλακτήρες με σχεδίαση που παραπέμπει στις εκδόσεις «R» ενώ την εξωτερική του εικόνα συμπληρώνουν η μεγάλη αεροτομή, οι τροχοί των 19 ιντσών με ζάντες Tornado και τα ελαστικά διαστάσεων 234/40.
Το εσωτερικό ακολουθεί το ίδιο χρωματικό μοτίβο, διαθέτοντας μαύρα δερμάτινα καθίσματα αλλά και τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων με κίτρινες ραφές. Ο σχεδιασμός του πίνακα οργάνων είναι αντίστοιχος με των εκδόσεων «R», ενώ την εικόνα συμπληρώνουν τα sport πεντάλ και η πανοραμική ηλιοροφή.
Στον εξοπλισμό της επετειακής έκδοσης συμπεριλαμβάνονται στοιχεία όπως τα φώτα bi-xenon, τα θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, ένας διαφορετικός φωτισμός στον θάλαμο επιβατών και ηχοσύστημα της Fender.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας