Ένα βήμα πριν τη σύρραξη βρέθηκαν στις 30 Ιανουαρίου Κίνα-Ιαπωνία
Πολεμικό επεισόδιο στην Θάλασσα της Κίνας απειλήθηκε στις 30 Ιανουαρίου μεταξύ Πεκίνου-Τόκιο, όπως αποκάλυψε ο ιάπωνας υπουργός Αμυνας. Κινεζικό πολεμικό πλοίο «κλείδωσε» στο ραντάρ του ιαπωνικό σκάφος που έπλεε στα διαφιλονικούμενα νησιά, ωστόσο, η τελική εντολή για την εκτόξευση πυραύλου δεν δόθηκε.
Πολεμικό επεισόδιο στην Θάλασσα της Κίνας απειλήθηκε στις 30 Ιανουαρίου μεταξύ Πεκίνου-Τόκιο, όπως αποκάλυψε ο ιάπωνας υπουργός Αμυνας.
Κινεζικό πολεμικό πλοίο «κλείδωσε» στο ραντάρ του ιαπωνικό σκάφος που έπλεε στα διαφιλονικούμενα νησιά, ωστόσο, η τελική εντολή για την εκτόξευση πυραύλου δεν δόθηκε.
Κατά τον υπουργό Αμυνας, λίγες μέρες νωρίτερα είχε σημειωθεί και ένα ακόμα ανάλογο επεισόδιο, μόνο που τότε στο στόχαστρο των Κινέζων είχε μπει ελικόπτερο της Ιαπωνίας.
{{{ map }}}
Η έριδα για τα νησιά Σενκάκου/Ντιαόγου κρατά δεκαετίες, ωστόσο, οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα το 2012, όταν η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε να αγοράσει από ιδιώτη επενδυτή τρεις από τις συνολικά οκτώ νησίδες.
Και μπορεί να είναι ακατοίκητες, ωστόσο, βρίσκονται σε στρατηγικό σημείο: τα νερά είναι εξαιρετικά πλούσια για αλιευτικά σκάφη, ενώ εξαιρετικά πλούσιο εκτιμάται και το υπέδαφος…
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άρση Βαρών: Η αποστολή της Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
- Ανδρουλάκης: Εκλογές τώρα, απατηλό όνειρο η τρίτη θητεία ΝΔ
- «Μπορεί να είναι και πολύ επικίνδυνο, ή και καθόλου» λέει καθηγητής Γεωλογίας για το υγρό τσιμέντο στη Κυψέλη
- Ο Ινφαντίνο επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Ιράν στο Μουντιάλ
- Massive Attack: Δυστοπία, Τομ Γουέιτς και επιστροφή στη δισκογραφία με έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς
- Μητσοτάκης: Με ειρωνείες στην αντιπολίτευση «απάντησε» για τα «γαλάζια» σκάνδαλα
- Καμερούν: Ο Πάπας Λέων καταγγέλλει έναν κόσμο που «ρημάζεται από τυράννους»
- Περιβαλλοντικές οργανώσεις κατά ΥΠΕΝ για την πολεοδόμηση σε περιοχές Natura
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442