Πέρασε άνετα και από την Πάτρα ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα, του οποίου τελικά επικράτησε με 88-69, στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 13ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ ανδρών. Έτσι, οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν το 13Χ13 και συνεχίζουν αήττητη στο πρωτάθλημα. Ο Πρίντεζης ήταν πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών Ευρώπης με 18 πόντους.
Διαβάστε τι έγινε στα ματς του Σαββάτου και της Κυριακής.
Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα, του οποίου τελικά επικράτησε με 88-69, στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 13ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ ανδρών.
Έτσι, οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν το 13Χ13 και συνεχίζουν αήττητη στο πρωτάθλημα. Ο Πρίντεζης ήταν πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών Ευρώπης με 18 πόντους.
Διαβάστε τι έγινε στα ματς του Σαββάτου και της Κυριακής
Με εννέα πόντους του Πρίντεζη και 4/9 τρίποντα, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν διψήφιο προβάδισμα στο σκορ σχεδόν καθ` όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου (5-15, 12-22).
Ο Γκραντ με την εκπνοή μείωσε σε 14-22 για τους Πατρινούς, οι οποίοι παρά την «ερυθρόλευκη» υπεροχή στις ασίστ αλλά και τους επτά συνεχόμενους πόντους του Περπέρογλου (2/2 2π., 1/1 3π.), «έτρεξαν» σερί 10-0 και με τρίποντο του ΜακΚόλουμ πήραν προβάδισμα ενός πόντου στο 15` (32-31).
Οι φωνές του Μπαρτζώκα… σοβάρεψαν την άμυνα του Ολυμπιακού και σε συνδυασμό με τις κακές επιλογές του Πέτροβιτς-Στεργίου στην επίθεση (δύο συνεχόμενα άστοχα τρίποντα), επέτρεψαν στον Ολυμπιακό το -2 του 37-35 να το μετατρέψουν σε 37-41 με σερί 0-6 στα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου.
Με έξι πόντους του Παπανικολάου και ένα τρίποντο του Πρίντεζη που επανεμφανίστηκε μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός «εκτόξευσε» τη διαφορά στους 12 πόντους (39-51) στο 23`. Ο Σπανούλης συνέχισε να μοιράζει ασίστ και ο Πρίντεζης να σκοράρει με αποτέλεσμα η διαφορά να ανέβει στους 13 (44-57) στο 25` και στους 14 (48-62) στο 29`.
Στο 39` η διαφορά έφτασε ακόμη και τους 19 πόντους (69-88 που ήταν και το τελικό σκορ) από το καλάθι του Γκεσεβίτσιους, σε ένα εύκολο -όπως αποδείχθηκε- απόγευμα για τον Ολυμπιακό.
Διαιτητές: Σχινάς, Παπαπέτρου, Παγώνης
Τα δεκάλεπτα: 14-22, 37-41, 51-62, 69-88
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Νίκος Βετούλας): ΜακΚόλουμ 19 (1), Αργυρόπουλος 9 (1), Καπερώνης, Γκραντ 16 (2), Θανόπουλος, Λιανός , Έρτσεγκ, Πέτροβιτς-Στεργίου 13 (3), Ζαφείρης, Μολφέτας, Τέρνερ 8, Κρόλο 4.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 7, Άντιτς 8 (2), Σπανούλης 7 (1), Περπέρογλου 10 (2), Σλούκας, Μαυροειδής 4, Γκεσεβίτσιους 8 (2), Πρίντεζης 18 (3), Παπανικολάου 9 (1), Μάντζαρης 9 (3).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλί Χαμενεΐ: Ο λάτρης του Τολστόι και του Στάινμπεκ που έγινε αγιατολάχ
- «Επική οργή» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του θεοκρατικού Ιράν – Ένας πόλεμος, πολλά ερωτήματα
- Εκτέλεση στην Καισαριανή: Φως στα… μυστικά των δημοπρασιών
- Το Ιράν ορκίζεται «την πιο καταστροφική επιχείρηση στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας»
- Ιράν: Ο Τραμπ δήλωσε μετά την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Χαμενεΐ «πως υπάρχουν καλοί υποψήφιοι»
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση




