Με διαβατήριο το ψέμα
Η δεκαεπτάχρονη Μερόπη βάζει στοίχημα με τη φίλη της πως θα παντρέψει μια άχαρη γεροντοκόρη με έναν μεγιστάνα και το καταφέρνει μέσα από μια σειρά γράμματα. Κερδίζει το στοίχημα, αλλά δεν χαίρεται καθόλου γι’ αυτό. Χάρη στο ψέμα της Μερόπης, μαθαίνουμε τις ιστορίες κι άλλων ανθρώπων και ταξιδεύουμε σε διάφορες χώρες και χρονικές περιόδους. Follow […]
Σελίδες: 256
Διαστάσεις: 14×21
Η δεκαεπτάχρονη Μερόπη βάζει στοίχημα με τη φίλη της πως θα παντρέψει μια άχαρη γεροντοκόρη με έναν μεγιστάνα και το καταφέρνει μέσα από μια σειρά γράμματα. Κερδίζει το στοίχημα, αλλά δεν χαίρεται καθόλου γι’ αυτό.
Χάρη στο ψέμα της Μερόπης, μαθαίνουμε τις ιστορίες κι άλλων ανθρώπων και ταξιδεύουμε σε διάφορες χώρες και χρονικές περιόδους.
Αυτή δεν είναι μια ιστορία αστυνομική, έχει, όμως, φόνους. Είναι μια ιστορία που έχει μέσα ψέμα αλλά και αλήθειες που καίνε. Μια ιστορία που αποδεικνύει ότι η ζωή γράφει τα πιο παράξενα και ευφάνταστα σενάρια.
Η Σάσα Μανέττα είναι κόρη του δημοσιογράφου, συγγραφέα και ερευνητή Τάκη Μανέττα και της Βαρβάρας Βιζυηνού, ανιψιάς του ποιητή Γεωργίου Βιζυηνού. Αφότου τελείωσε το Λύκειο, σπούδασε Σκηνογραφία στη Δραματική Σχολή Σταυράκου και Υποκριτική στη Σχολή Θεοδοσιάδη. Κατόπιν εξετάσεων, προσλήφθηκε στην ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (ΕΡΤ, ΥΕΝΕΔ) ως παρουσιάστρια και αργότερα ανέλαβε τη Διεύθυνση Πολιτιστικών Προγραμμάτων.
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά, εφημερίδες και ραδιόφωνα. Είναι στιχουργός και έχει γράψει πάνω από 200 τραγούδια για δίσκους και CD και έχει κερδίσει πέντε φορές -με τρία πρώτα βραβεία- στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
| Εκδόσεις Εντύποις | |
| Σάσα Μενέττα |
- Τρεις νεκροί σε νέο βομβαρδισμό των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοου που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά
- Το pilates arms «χτίζει» γραμμωμένα χέρια
- Καιρός: Αφρικανική σκόνη και νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Τετάρτη
- Κληρονομικό δίκαιο: Ασπίδα προστασίας για τις περιουσίες των κληρονόμων
- Φορολογικές δηλώσεις: Τα πέντε SOS για ιδιοκτήτες ακινήτων
- Γιατί είναι ασύμφορη η συνταξιοδότηση μετά τα 40 έτη ασφάλισης
- Παρθένα, αγία ή πιστή σύζυγος; Το αίνιγμα του Ραφαήλ πίσω από τη «Νεαρή Γυναίκα με Μονόκερο»
- Πώς το μυαλό μας «διαβάζει» τα emojis
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442