Στο επίπεδο-ρεκόρ των 1,995 τρισ. ευρώ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της Ιταλίας
Νέο αρνητικό υψηλό σημείωσε το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, αγγίζοντας, στο τέλος Σεπτεμβρίου, τα 1.995,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Η αύξηση, σε σχέση με τον περασμένο Αύγουστο, φτάνει τα 19,5 δισ. ευρώ.
Νέο αρνητικό υψηλό σημείωσε το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, αγγίζοντας, στο τέλος Σεπτεμβρίου, τα 1.995,1 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η αύξηση, σε σχέση με τον περασμένο Αύγουστο, φτάνει τα 19,5 δισ. ευρώ.
Ο ιταλικός Τύπος τονίζει ότι «η άνοδος αυτή οφείλεται στις δαπάνες του Δημοσίου, που παραμένουν στα ίδια επίπεδα, και στις πολιτικές αλληλεγγύης στο εσωτερικό της Ευρωζώνης, με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Διάσωσης».
Η Τράπεζα της Ιταλίας, παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «η οικονομική κρίση προκαλεί τη συρρίκνωση του τζίρου των επιχειρήσεων και, κατά συνέπεια, της φορολογητέας βάσης».
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι φορολογικές εισπράξεις τον περασμένο Σεπτέμβριο έφτασαν τα 22,6 δισ. ευρώ.
Σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2011, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική μεταβολή. Στο εννεάμηνο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σημειώθηκε άνοδος 2,6%.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.