Οίκος ανοχής προθυμοποιήθηκε να αγοράσει φωτοτυπικό για σχολείο
Μετά τη χορηγία σε ποδοσφαιρική ομάδα της Λάρισας ο ίδιος οίκος ανοχής προθυμοποιήθηκε να χρηματοδοτήσει την αγορά φωτοτυπικού σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας, κατόπιν, μάλιστα, αιτήματος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα ο Σύλλογος να επιστρέψει τελικά τη δωρεά.
Μετά τη χορηγία σε ποδοσφαιρική ομάδα της Λάρισας ο ίδιος οίκος ανοχής προθυμοποιήθηκε να χρηματοδοτήσει την αγορά φωτοτυπικού σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας, κατόπιν, μάλιστα, αιτήματος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων να επιστρέψει τελικά τη δωρεά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρει: «Μετά τις διαστάσεις που έλαβε η δωρεά στον σύλλογό μας, αν και η δωρήτρια προσέγγισε τον σύλλογο μας ως φυσικό πρόσωπο και όχι με την επαγγελματική της ιδιότητα με σκοπό τη διαφήμισή της, αποφασίστηκε να επιστρέψουμε τη δωρεά, μη παραλείποντας να την ευχαριστήσουμε για την πρόθεσή της. Η κάλυψη των όποιων αναγκών και ελλείψεων θα αιτείται πλέον από τη διοίκηση».
Νωρίτερα ο δικηγόρος και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου, Δημήτρης Πεγλερίδης, δήλωνε: «Είχαμε απευθυνθεί σε δεκάδες φορείς, αλλά και σε ιδιώτες. Το σχολείο δεν είχε φωτοτυπικό και τελικά βρήκαμε τη δωρεά από την ιδιοκτήτρια ενός οίκου ανοχής, η οποία είναι και πελάτισσά μου».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δωρεά ανέρχεται στις 3.000 ευρώ, χωρίς, ωστόσο, αυτό να επιβεβαιώνεται από τον σύλλογο, καθώς δεν θέλει να δημοσιοποιηθεί το χρηματικό ποσό.
Για «κατάντια του ελληνικού κράτους» κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Παιδείας της Πάτρας, Ανδρέας Φίλιας, υποστηρίζοντας ότι ο σύλλογος αναγκάστηκε να προβεί σε αυτήν την ενέργεια, αφού το κράτος δεν φροντίζει να στέλνει χρήματα στα σχολεία, για να καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ζούμε τελικά στη χρυσή εποχή της ανοησίας; Όταν οι μηχανές σκέφτονται αντί για εμάς
- Οι Δέκα Εντολές: Έξι μήνες για να γυριστεί μία μόνο σκηνή – Θρησκευτικό έπος βιβλικών διαστάσεων
- Γιατί η Κίνα είναι πιο θωρακισμένη χώρα σε αυτήν την κρίση
- Haaretz: Για να κηρύξει νίκη ο Νετανιάχου, πρέπει να διαπραγματευτεί με ειλικρίνεια με τον Λίβανο
- LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης – Χιρόνα
- Γαλλία: Πατέρας κρατούσε αιχμάλωτο το 9χρονο παιδί του επί έναν χρόνο – Βρέθηκε γυμνό και υποσιτισμένο
- LIVE: Γουέστ Χαμ – Γουλβς
- Σοβαρό τροχαίο με δύο τραυματίες στην Ιόνια Οδό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442