Στη Βουλή καταθέτει την Τετάρτη για τη «λίστα Λαγκάρντ» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καταθέτει το πρωί της Τετάρτης ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ». Η επίμαχη λίστα παραδόθηκε το 2010 από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στον τότε ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Στην Επιτροπή έχουν ήδη καταθέσει οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ από το 2009 και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καταθέτει το πρωί της Τετάρτης ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ».
Η επίμαχη λίστα παραδόθηκε το 2010 από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στον τότε ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ο κ.Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει ότι παρέδωσε ένα τμήμα της λίστας στα χέρια του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Καπελέρη και εξ ολοκλήρου στα χέρια του τέως επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Διώτη
Στην Επιτροπή έχουν ήδη καταθέσει οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ από το 2009 και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος, στην πεντάωρη ακρόασή του, επέμεινε ότι δεν γνώριζε, μέχρι που τον ενημέρωσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, για το περιεχόμενο του αρχείου, αλλά και το ότι δεν ήξερε ότι δεν υπήρχε αντίγραφο.
«Δεν μου ανέφερε κανείς για τη λίστα Λαγκάρντ. Έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι το ΣΔΟΕ δεν είχε το υλικό. Ευτυχώς που το είχα. Θα μπορούσε να είχε καταστραφεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το υλικό τού δόθηκε ατύπως, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό μετά από τόσο χρονικό διάστημα η λίστα να έχει υποστεί αλλοιώσεις, δεδομένου ότι οι ενδιαφερόμενοι βρήκαν χρόνο να οργανωθούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελβετία: Συλληπητήρια ΥΠΕΞ για το Κραν Μοντανά – «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση»
- e-EΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές που ολοκληρώνονται στις 2 Ιανουαρίου
- Επίσημο: Δανεικός στο Μαρούσι από τον Παναθηναϊκό ο Κουζέλογλου
- Θεσσαλονίκη: Τους έδερναν και ζητούσαν λύτρα – Τρεις συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, αρπαγή και εκβίαση
- Τις… χαρές του ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στον πρώτο καφέ με τον Τασούλα – Παντρεύεται ο γιος του με τη Μαρία Σάκκαρη
- Οι «hot» κλάδοι του 2026 – Τα mega deals της νέας χρονιάς
- Τεχνητή νοημοσύνη: Θα ζούσατε με ένα ρομπότ; – Η εποχή των ανθρωποειδών με AI έφτασε
- Τεχνητή νοημοσύνη: Οι ειδικοί προειδοποιούν για την «ψύχωση ChatGPT» – Το αναδυόμενο πρόβλημα μιας νέας εποχής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 01.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/benjamin-davies-Xhj88MexoG4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442