Άδοξο τέλος είχε η δημοπρασία προσωπικών εγγράφων του Γιόζεφ Γκέμπελς
Λίγες ώρες διήρκεσε τελικά η δημοπρασία των προσωπικών εγγράφων του υπουργού Προπαγάνδας του Γ' Ράιχ, Γιόζεφ Γκέμπελς, καθώς ο ιδιοκτήτης τους δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις προσφορές των πλειοδοτών και αποφάσισε τη διακοπή της. Η δημοπρασία, στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ περιελάμβανε μια συλλογή από ερωτικές επιστολές του, καθώς και άλλα προσωπικά του έγγραφα.
Λίγες ώρες διήρκεσε τελικά η δημοπρασία των προσωπικών εγγράφων του υπουργού Προπαγάνδας του Γ’ Ράιχ, Γιόζεφ Γκέμπελς, καθώς ο ιδιοκτήτης τους δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις προσφορές των πλειοδοτών και αποφάσισε τη διακοπή της.
Η δημοπρασία, που ξεκίνησε στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ και προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του αμερικανικού συλλόγου «Εβραίοι Επιζώντες του Ολοκαυτώματος», περιελάμβανε μια συλλογή από ερωτικές επιστολές του, ποιήματα, θεατρικά έργα, σχολικές εκθέσεις και μια πανεπιστημιακή διατριβή.
Ο οίκος δημοπρασιών Alexander Historical Auctions ανέμενε ότι η πώληση θα απέφερε περισσότερα από 200.000 δολάρια.
Εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι η δημοπρασία θα ολοκληρωνόταν σήμερα, Παρασκευή, αλλά ο ιδιοκτήτης της συλλογής την απέσυρε όταν η μεγαλύτερη προσφορά έφθασε μόνο τα 130.000 δολάρια.
Ως ιδιοκτήτης αναφέρεται μια ανώνυμη ελβετική εταιρεία, η οποία απέκτησε τα έγγραφα αφού είχαν προηγουμένως αλλάξει πολλές φορές χέρια.
Όλα τα έγγραφα του Γκέμπελς ανήκουν στην εποχή πριν από την προσχώρησή του στο Ναζιστικό Κόμμα το 1924.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Έλενα Παπαρίζου: Εκτάκτως στο νοσοκομείο μετά από έντονη αδιαθεσία – Τι αναφέρει η ανακοίνωση της δισκογραφικής της
- Μύκονος – Σαντορίνη: Γιατί «βούτηξε» ο τζίρος της εστίασης
- Εργαζόμενοι στην Ευρώπη: Επιδεινώνεται η ψυχική υγεία τους και κανείς δεν ξέρει τι να κάνει γι’ αυτό
- Τρεις ομάδες παρακολουθούν την περίπτωση του Σίλβα της ΑΕΚ
- Ζελένσκι: Δεν υπάρχει συμφωνία για τα εδάφη του Ντονμπάς – Θέλουμε απάντηση για τις εγγυήσεις ασφαλείας
- Live streaming: Η συνέντευξη Τύπου των Μεντιλίμπαρ – Έσε για το ματς με την Καϊράτ



