Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010 τα επιτόκια στη δημοπρασία ιταλικών 3ετών ομολόγων
Με το χαμηλότερο επιτόκιο από τον Οκτώβριο του 2010 πούλησε η Ιταλία, την Πέμπτη, σε δημοπρασία, τριετή ομόλογα, καθώς το κλίμα έχει βελτιωθεί σημαντικά μετά την ανακοίνωση του σχεδίο για τις «απεριόριστες» αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ και τη θετική απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου για τον ESM.
Με το χαμηλότερο επιτόκιο από τον Οκτώβριο του 2010 πούλησε η Ιταλία, την Πέμπτη, σε δημοπρασία, τριετή ομόλογα, καθώς το κλίμα έχει βελτιωθεί σημαντικά μετά την ανακοίνωση του σχεδίο για τις «απεριόριστες» αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ και τη θετική απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου για τον ESM.
Συγκεκριμένα, το επιτόκιο διολίσθησε στο 2,75% από 4,65% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία στις 13 Ιουλίου.
Η χώρα άντλησε κεφάλαια ύψους 4 δισ. ευρώ, ενώ ο δείκτης κάλυψης της προσφοράς διαμορφώθηκε σε 1,49 από 1,73 τον Ιούλιο.
Η Ιταλία διέθεσε ακόμα σήμερα πενταετή ομόλογα ύψους 1 δισ. ευρώ με επιτόκιο 3,71% και ομόλογα λήξεως 2026, αξίας 1,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 5,32% από 5,90% τον Ιούλιο.
Η πώληση αυτή ήρθε δύο ημέρες πριν τη λήξη ομολόγων αξίας 10,4 δισ. ευρώ. Χθες, Τετάρτη, το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών πούλησε έντοκα γραμμάτια αξίας 12 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι από τις 6 Σεπτεμβρίου, που ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς έχει υποχωρήσει πάνω από 0,50%.
Χθες, Τετάρτη, υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Απρίλιο, ενώ σήμερα κινείται σταθεροποιητικά στο 5,05% περίπου, με το spread έναντι των γερμανικών τίτλων να διαμορφώνεται στις 346 μονάδες βάσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η μέρα των αποφάσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έφτασε – Το κλίμα στα μπλόκα και η αγωνία του Μαξίμου
- Χοκς – Μπακς 110-112: Νίκη – ανάσα στην Ατλάντα με «διπλό» Αντετοκούνμπο (vid)
- Δεληβοριάς για τις δηλώσεις Καρυστιανού: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε διαβούλευση»
- Θανατική ποινή: Ανησυχητική αύξηση παγκοσμίως το 2025
- Αναστασίου: «Χρειαζόμαστε ενίσχυση – Kάθε ματς είναι κρίσιμο»
- Συμβούλιο Ειρήνης: Η Γαλλία απορρίπτει την πρόσκληση του Τραμπ – Φοβάται ότι θέλει να αντικαταστήσει τον ΟΗΕ
- Χιούλμαντ ενόψει Ολυμπιακού: «Θα είναι ένας σκληρός αγώνας»
- Blue Monday: Είναι όντως η «Μπλε Δευτέρα» η πιο στενάχωρη μέρα του χρόνου και τι να κάνουμε γι’αυτο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)















































![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442