Με δύο γκολ της Κάρλι Λόιντ, από ένα στις αρχές κάθε ημιχρόνου (8′, 54′), οι Ηνωμένες Πολιτείες νίκησαν την Ιαπωνία με 2-1 στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου των Γυναικών και κατέκτησαν το τέταρτο χρυσό μετάλλιο στις συνολικά πέντε διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα!

Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ είναι η μοναδική ομάδα που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε όλες τις διοργανώσεις από τότε που υφίσταται η κατηγορία των Γυναικών, αφού ήταν φιναλίστ στον τελικό του Σίδνεϊ, όπου είχε ηττηθεί από τη Νορβηγία.

Η Ιαπωνία, από την πλευρά της, είχε μια εξαιρετική παρουσία στο τουρνουά, έφτασε δίκαια στον τελικό και πάλεψε, αλλά το μόνο που κατόρθωσε ήταν να μειώσει με την Γιούκι Ογκίμι, στο 63ο λεπτό, ενώ ζήτησε και πέναλτι σε μια φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Την απόκρουση του αγώνα έκανε η Χόουπ Σόλο στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Διαιτητής: Μπιμπιάνα Στάινχαους (Γερμανία)

Κίτρινες: Ουάμπαχ

ΗΠΑ (Πία Σάντχεϊτζ): Σόλο, Ράμπον, Ο΄ Χάρα, Λε Πελμπέ, Μποξ, Λόιντ, Μόργκαν, Ουάμπαχ, Ράπινο (57΄ Τσέινι), Μπούλερ (80΄ Σάουερμπριν), Χιθ.

ΙΑΠΩΝΙΑ (Νόριο Σασάκι): Φουκουμότο, Κίνγκα, Ιβασιμίζου, Κουμαγκάι, Σαμεσίμα (77΄ Ιβαμπούκι), Σακαγκούτσι (59΄ Τανάκα), Μιγιάμα, Καβασούμι, Σάβα, Όνο (86΄ Μαρουγιάμα), Ογκίμι.

Ο Καναδάς το χάλκινο

Ένα γκολ της Ντιάνα-Μπέβερλι Μάθεσον στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης με τη Γαλλία, στον μικρό τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσδφαίρου που διεξήχθη στο «Σίτι οφ Κόβεντρι», έδωσε στον Καναδά τη νίκη με 1-0 και ταυτόχρονα το χάλκινο μετάλλιο στους Αγώνες του Λονδίνου.

Να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο της ομάδας του Καναδά, από τότε που το γυναικείο ποδόσφαιρο εισήχθη στη διοργάνωση (1996).

Στις 21:45 (ET-3) διεξάγεται ο τελικός ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ