Λύση αντί των 15.000 απομακρύνσεων στο Δημόσιο αναζητούν Στουρνάρας-Μανιτάκης
Ισοδύναμα μέτρα για να αποφευχθούν οι 15.000 απομακρύνσεις από το Δημόσιο φέτος, που προβλέπονται στο «Μνημόνιο 2», αναζητούν τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το θέμα ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Στουρνάρα και Αντ.Μανιτάκη την Τρίτη, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας είχε δώσει την προηγούμενη ημέρα το «στίγμα» των κυβερνητικών προθέσεων, αναφερόμενος σε αυστηρότερους περιορισμούς στις προσλήψεις.
Ισοδύναμα μέτρα για να αποφευχθούν οι 15.000 απομακρύνσεις από το Δημόσιο φέτος, που προβλέπονται στο «Μνημόνιο 2», αναζητούν τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Το θέμα ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Στουρνάρα και Αντ.Μανιτάκη την Τρίτη, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας είχε δώσει την προηγούμενη ημέρα το «στίγμα» των κυβερνητικών προθέσεων, αναφερόμενος σε αυστηρότερους περιορισμούς στις προσλήψεις.
Η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ.Μανιτάκη και Γ.Στουρνάρα το απόγευμα της Τετάρτης περιστράφηκε γύρω από την στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας για το θέμα της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου τομέα.
Στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων είχε δώσει την Τρίτη ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας, δηλώνοντας ο κανόνας 1 προς 5 (μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις στο Δημόσιο) θα υποκατασταθεί από τον αυστηρότερο κανόνα 1 προς 10.
Ωστόσο η διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν θα είναι εύκολη καθώς η αξιοπιστία της ελληνικής πλευράς έχει τρωθεί τόσο από την αποτυχία του μέτρου της εφεδρείας όσο και από τη μεγάλη καθυστέρηση για την εφαρμογή της αξιολόγησης στο Δημόσιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς κινούνται σήμερα μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Τραμ
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ο πρωθυπουργός της “αριστείας” θα δώσει συγχωροχάρτι για τις “υπηρεσίες” του κ. Λαζαρίδη στα σκάνδαλα;
- Καρκίνος θυρεοειδούς – από τι εξαρτάται η εξέλιξή του;
- Η ήττα του Ορμπανισμού δείχνει το μέλλον του Μητσοτακισμού
- Ασφάλεια και Αποτελεσματικότητα στην Αφαίρεση Όγκων Εγκεφάλου: Οι Σύγχρονες Τεχνικές που Αλλάζουν τα Δεδομένα
- Από τους ρομποτικούς βραχίονες του McQueen στον πύραυλο της Chanel: Η πασαρέλα, η τέχνη, η αποθέωση
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (14/4): Δράση με σπουδαία ματς στο Champions League
- Φορολογικές δηλώσεις: Στις 16 Απριλίου η υποβολή των προσυμπληρωμένων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442