Προβάδισμα στην Κεντροαριστερά δίνει δημοσκόπηση για τις γαλλικές βουλευτικές εκλογές
Τα κόμματα της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς στη Γαλλία αναμένεται να κερδίσουν το συντηρητικό κόμμα Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) του Νικολά Σαρκοζί στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, καθώς οι διενέξεις που ξέσπασαν στους κόλπους της γαλλικής δεξιάς μετά την ήττα του υποψηφίου της στις προεδρικές εκλογές εντείνονται. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα συγκεντρώνει το 32% των προθέσεων ψήφου, οι σύμμαχοί του Πράσινοι 4% και το Αριστερό Μέτωπο 8%, συνολικά 44%. Το UMP αναμένεται να λάβει περίπου το 31%.
Τα κόμματα της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς στη Γαλλία αναμένεται να κερδίσουν το συντηρητικό κόμμα Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, καθώς οι διενέξεις που ξέσπασαν στους κόλπους της γαλλικής δεξιάς μετά την ήττα του υποψηφίου της στις προεδρικές εκλογές εντείνονται.
Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Opinionway, το Σοσιαλιστικό Κόμμα συγκεντρώνει το 32% των προθέσεων ψήφου, οι σύμμαχοί του Πράσινοι 4% και το Αριστερό Μέτωπο 8%, συνολικά 44%. Το UMP αναμένεται να λάβει περίπου το 31%.
Η Κεντροαριστερά ελπίζει ότι θα σημειωθεί νέα νίκη μετά από αυτή του Φρανσουά Ολάντ την 6η Μαΐου, που έφερε τους Σοσιαλιστές ξανά στην εξουσία έπειτα από μια δεκαετία.
Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο επιδιώκει όχι μόνο να μπει στη γαλλική Βουλή αλλά και να καταλάβει αρκετές έδρες, μετά το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε η υποψήφιά του Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών τον Απρίλιο.Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Opinionway, αναμένεται να συγκεντρώσει το 16% των ψήφων.
Αν και ο συνδυασμός των δύο κομμάτων θα τους έδινε υψηλότερο ποσοστό, το UMP έχει αποκλείσει κάθε συμμαχία με το Εθνικό Μέτωπο, παρότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι ψηφοφόροι του είναι «ανοικτοί» σε μια συμφωνία τέτοιου χαρακτήρα.
Ο Φρανσουά Φιγιόν, που αντικαταστάθηκε από έναν μεταβατικό πρωθυπουργό των Σοσιαλιστών τουλάχιστον ως τις βουλευτικές εκλογές, ανακίνησε την Τετάρτη την ένταση στις τάξεις του UMP όταν δήλωσε ότι το κόμμα «δεν έχει φυσικό ηγέτη». Η δήλωσή του αυτή ερμηνεύτηκε ως η πρώτη τουφεκιά στην μάχη για να αναδειχθεί ο επόμενος υποψήφιος της δεξιάς για την προεδρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Στο δρόμο προς το ψηφιακό ευρώ – Τι θα αλλάξει στις συναλλαγές
- Στο WNBA η Μαριέλλα Φασούλα: Υπέγραψε rookie συμβόλαιο με τις Γκόλντεν Στέιτ Βάλκιρις
- Άγχος με το «καλημέρα»; Δέκα τρόποι που μπορούν να δώσουν τη λύση
- Αρτέμιδα: «Έβαλε πρώτη και έφυγε, δεν σταμάτησε πουθενά» λέει ο 18χρονος που τραυματίστηκε στο τροχαίο
- Μυθική στιγμή: Διαιτητής είχε ξεχάσει τις κάρτες και το κατάλαβε μετά το πρώτο 20λεπτο! (vid)
- Ο αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών θα ξεκινήσει στις 5μμ, λέει ο Τραμπ – Νέα άνοδος στις τιμές του πετρελαίου
- MAD VMA 2026: Ξεκίνησε η προπώληση για το απόλυτο μουσικό event του καλοκαιριού
- Τέλος ο Ντοκ Ρίβερς από τους Μπακς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442