Δοκιμές στο Mugello 1η ημέρα: Σταματήστε τη βροχή
Ο Fernando Alonso και η βροχή είχαν τον πρώτο λόγο στις δοκιμές της Formula 1 στην πίστα του Mugello.
Ο Fernando Alonso (Ferrari) ήταν αυτός που «έγραψε» τον ταχύτερο γύρο. Πίσω από τον F. Alonso, ήταν ο Mark Webber (Red Bull – Renault). Στην 3η θέση του πίνακα των χρόνων βρέθηκε ο Jean Eric Vergne (Toro Rosso – Ferrari).
Με μία ημέρα δοκιμών λιγότερη ξεκίνησαν τα test στην Ιταλία για τις ομάδες και τους οδηγούς οι οποίοι περίμεναν το 3ήμερο στο Mugello για να εφαρμόσουν και να δοκιμάσουν τις νέες λύσεις που ετοίμασαν στα εργαστήριά τους. Όμως ο καιρός ήταν εναντίον τους.
Από το ξεκίνημα της (1ης ) ημέρας η πίστα ήταν βρεγμένη, στέγνωσε για λίγες ώρες το μεσημέρι αλλά το απόγευμα η βροχή ξεκίνησε πάλι (και μάλιστα πιο έντονη). Έτσι οι ομάδες δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τα προγράμματά τους.
Ο Fernando Alonso ήταν αυτός που οδήγησε ταχύτερα από όλους όταν η πίστα στέγνωσε. Ο Ισπανός οδήγησε μια F2012 που είχε πολύ λίγες αναβαθμίσεις, σε σχέση με εκείνες που αναμενόταν. Οι αλλαγές αφορούσαν τις εξατμίσεις.
Πίσω από τον F. Alonso ήταν ο Mark Webber. Ο Αυστραλός οδηγούσε μια «RB8» που είχε διαφορετικά sidepod (πλάγια αεροδυναμικά βοηθήματα). Στην 3η θέση του πίνακα των χρόνων βρέθηκε ο Jean Eric Vergne με το μονοθέσιο της Toro Rosso. Ο Γάλλος δοκίμασε ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων με κέλυφος από ανθρακονήματα. Χαρακτηριστικό είναι πως στην Toro Rosso μεταφέρουν το νέο αυτό κιβώτιο σε μία βαλίτσα με… συνδυασμό.
Ο δοκιμαστής της Lotus Jerome D’ Ambrosio ήταν εκείνος που οδήγησε στην πίστα την «Ε20» και σημείωσε τον 4ο χρόνο, μπροστά από τον Nico Rosberg, ο οποίος μοιράστηκε το μονοθέσιο της Mercedes με τον Michael Schumacher.
Ο «Schumi» ήταν προγραμματισμένο να οδηγήσει το απόγευμα και λόγω βροχής δεν κατάφερε να δουλέψει καθόλου, κάνοντας μόνο 5 αναγνωριστικούς γύρους.
Αρκετά καινούργια πράγματα είχε στο μονοθέσιό της η Sauber. Νέα εμπρός πτέρυγα, νέα sidepod και νέες εξατμίσεις (παρόμοιες με αυτές της McLaren – Mercedes). Ο Kamui Kobayashi πέτυχε τον 6ο χρόνο. Τέλος στις υπόλοιπες ομάδες η Force India – Mercedes είχε νέα εμπρός αεροτομή και η Williams – Renault δοκίμαζε νέα sidepod και νέες εξατμίσεις.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ΗΜΕΡΑΣ
1ος Fernando Alonso (Ferrari) 1:24.055 (46 γύροι)
2ος Mark Webber (Red Bull Renault) +1,204” (24)
3ος Jean-Eric Vergne (Toro Rosso – Ferrari) +1,447” (32)
4ος Jerome D’ Ambrosio (Lotus – Renault) +1, 604” (40)
5ος Nico Rosberg (Mercedes AMG GP) +1,656” (49)
6ος Kamui Kobayashi (Sauber – Ferrari) +2,292” (48)
7ος Oliver Turvey (McLaren – Mercedes) +2,859” (30)
8ος Jules Bianchi (Force India – Mercedes) +3,031” (19)
9ος Rodolfo Gonzalez (Caterham – Renault) +4, 753” (35)
10ος Charles Pic (Marussia – Cosworth) +4,915” (45)
auto.in.gr
- Το επετειακό σήμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια του συλλόγου (vid)
- Επιζώσα του Έπσταϊν προς Μελάνια Τραμπ: «Ίσως ήρθε η ώρα να καταθέσετε κι εσύ και ο σύζυγός σου»
- Νέα Αριστερά: Η πτώση του Όρμπαν δεν αρκεί – Δεν συνιστά προοδευτική στροφή η νίκη Μάγιαρ
- Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα προτείνει προσωρινά μέτρα για την αύξηση των τιμών ενέργειας στις 22 Απριλίου
- Υπουργείο Εξωτερικών σε Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν
- Το παράπονο του Ρόμπερτσον: «Η Λίβερπουλ δεν μου έκανε πρόταση ανανέωσης»
- Οι Ιρανοί και ο πόλεμος – Εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε ένα σκληρό καθεστώς και τις βόμβες ΗΠΑ και Ισραήλ
- ΣΥΡΙΖΑ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναλάβει άμεσα δράση για τον τερματισμό του πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442