Φόρο τιμής στον Νίκο Θέμελη από φίλους συγγραφείς και όχι μόνο
Οκτώ μήνες μετά το θάνατο του Νίκου Θέμελη, φίλοι του συγγραφείς -και όχι μόνο- συμμετείχαν σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, για να τιμήσουν τη μνήμη του. Οι συγγραφείς Άλκη Ζέη, Αντώνης Λιάκος, Δημήτρης Μαρωνίτης και Τίτος Πατρίκιος μίλησαν για τον συγγραφέα, ενώ οι φίλοι του Ελένη Μπούρα, Χριστίνα Πουλίδου, Παύλος Τσίμας και Άννα Φραγκουδάκη διάβασαν αποσπάσματα από τα βιβλία του.
Οκτώ μήνες μετά το θάνατο του Νίκου Θέμελη, φίλοι του συγγραφείς -και όχι μόνο- συμμετείχαν σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, για να τιμήσουν τη μνήμη του.
Οι συγγραφείς Άλκη Ζέη, Αντώνης Λιάκος, Δημήτρης Μαρωνίτης και Τίτος Πατρίκιος μίλησαν για τον συγγραφέα, ενώ οι φίλοι του Ελένη Μπούρα, Χριστίνα Πουλίδου, Παύλος Τσίμας και Άννα Φραγκουδάκη διάβασαν αποσπάσματα από τα βιβλία του.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν το βράδυ της Παρασκευής οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Μουσείο Μπενάκη.
Ο Νίκος Θέμελης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία.
Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1998. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: Η αναζήτηση (1998), Η ανατροπή (2000), Η αναλαμπή (2003), Για μια συντροφιά ανάμεσά μας (2005), Μια ζωή δυο ζωές (2007), Οι αλήθειες των άλλων (2008).
Το 2001 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος και με το αντίστοιχο του περιοδικού Διαβάζω για την Ανατροπή.
Η συμφωνία των ονείρων, το τελευταίο του μυθιστόρημα, εκδόθηκε απ’ το Μεταίχμιο τον Νοέμβριο του 2010.
Πέθανε στις 20 Αυγούστου 2011 έπειτα από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης


