Δημοκρατική Συμμαχία
Το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2010 από τη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία διαγράφηκε από τη ΝΔ, υπερψηφίζοντας νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα του ΔΝΤ. Προάγγελος του πολιτικού αυτού φορέα ήταν το «Forum για την Ελλάδα», ένας όμιλος προβληματισμού που είχε δημιουργήσει η Ντόρα Μπακογιάννη. Μετά τη διαγραφή της η κ.Μπακογιάννη […]
Το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2010 από τη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία διαγράφηκε από τη ΝΔ, υπερψηφίζοντας νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα του ΔΝΤ.
Προάγγελος του πολιτικού αυτού φορέα ήταν το «Forum για την Ελλάδα», ένας όμιλος προβληματισμού που είχε δημιουργήσει η Ντόρα Μπακογιάννη.
Μετά τη διαγραφή της η κ.Μπακογιάννη ασκεί έντονη κριτική στη ΝΔ και στον Αντώνη Σαμαρά.
Οι βασικές αρχές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, όπως ορίζονται από το καταστατικό, είναι η εσωκομματική δημοκρατία, η αξιοκρατία, η διαφάνεια μέσα από τον συνδυασμό συμμετοχικής λειτουργίας, αλλά και ατομικής και συλλογικής ευθύνης, η αποκατάσταση μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικού συστήματος και κοινωνίας και η ανάπτυξη ενός προγράμματος που θα δίνει προοπτική συνεχούς προόδου του τόπου.
Το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας δηλώνει ανοικτό στη συνεννόηση και στη συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις και το πολιτικό του στίγμα τοποθετείται στο Κέντρο.
Η Δημοκρατική Συμμαχία στις εκλογές τις 6ης Μαΐου δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, συγκεντρώνοντας ποσοστό 2,55%.
Στη συνέχεια, η Ντόρα Μπακογιάννη, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά για πανστρατιά και δημιουργία ενός φιλοευρωπαϊκού κεντροδεξιού μετώπου, ανακοίνωσε την κοινή κάθοδο του κόμματός της με τη ΝΔ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)








![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)
![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442