Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Σειρά επιθέσεων σε πόλεις του Ιράκ με δεκάδες νεκρούς

Σειρά επιθέσεων σε πόλεις του Ιράκ με δεκάδες νεκρούς

Τουλάχιστον 56 άτομα σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε πόλεις του Ιράκ την Τρίτη, ανακοίνωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε Βαγδάτη, Κιρκούκ, Χίλα και Κερμπάλα, καθώς και στις πόλεις Μπαΐτζι, Σαμάρα, Ντακούκ, Ντουλουίγια, Λατιφίγια και Τουζ Χουρμάτο, ανήμερα της 9ης επετείου της αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ και λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στη Βαγδάτη.

Τουλάχιστον 56 άτομα σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε πόλεις του Ιράκ την Τρίτη, ανακοίνωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Τουλάχιστον 16 εκρήξεις σημειώθηκαν σε Βαγδάτη, Κιρκούκ, Χίλα, Κερμπάλα, καθώς και στις πόλεις Μπαΐτζι, Σαμάρα, Ντακούκ, Ντουλουίγια, Λατιφίγια, Μαχμουντίγια και Τουζ Χουρμάτο.

Στην Κερμπάλα, ιερή πόλη των σιιτών, τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν σε δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σε πάρκο στην είσοδο της πόλης και κοντά σε εστιατόριο.

Στο Κιρκούκ οι νεκροί είναι τουλάχιστον εννέα και οι τραυματίες 30, όπως ανακοίνωσαν πηγές των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.

Στη Βαγδάτη η επίθεση -που όπως φαίνεται πραγματοποιήθηκε από καμικάζι- σημειώθηκε στην εμπορική περιοχή Αλάουι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια. Οι νεκροί είναι τουλάχιστον τρεις.

Στη Μαχμουντίγια μια βόμβα σε αυτοκίνητο εξερράγη, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας 12, ενώ στόχος επίθεσης έγινε όχημα που μετέφερε τον κυβερνήτη της επαρχίας Άνμπαρ.

Σε έκρηξη αυτοκινήτου σκοτώθηκε ένας από τους άνδρες της ασφάλειάς του και τραυματίστηκαν οκτώ ακόμα άτομα.

Οι επιθέσεις σημειώνονται ανήμερα της 9ης επετείου της αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ και λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στη Βαγδάτη, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 27 ως 29 Μαρτίου.

Είναι η πρώτη σύνοδος που πραγματοποιείται στο Ιράκ μετά τουλάχιστον 20 χρόνια.

Σε μια προσπάθεια να πείσει τους Άραβες ηγέτες να παρευρεθούν στη σύνοδο αυτή, η κυβέρνηση του Νούρι αλ-Μάλικι δαπάνησε περίπου 450 εκατομμύρια δολάρια σε προετοιμασίες, όπως η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και των υποδομών, σύμφωνα με τα ιρακινά μέσα ενημέρωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο