Η Μισέλ Ομπάμα, η Πρώτη Κυρία της Αμερικής, θα είναι εκείνη που θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τον Ιούλιο και μάλιστα θα δώσει το παρών στην τελετή έναρξης, στην παρέλαση των ομάδων.

Η Ομπάμα ανακοίνωσε, την επίσκεψή της στο Λονδίνο και τη συνάντηση που είχε με τη σύζυγο του Βρετανού πρωθυπουργού Σαμάνθα Κάμερον.

Η Πρώτη Κύρια με αφορμή την επίσκεψή της αυτή βρήκε την ευκαιρία να προωθήσει την καμπάνια της με τίτλο «Ας προχωρήσουμε» η οποία αφορά την εθνική επιδημία των ΗΠΑ στην παιδική παχυσαρκία.

Επίσης, σε ομιλία της παρότρυνε τους αθλητές να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς όπως δήλωσε «Η Ολυμπιακή θρησκεία αναφέρει ότι το πιο σημαντικό πράγμα … δεν είναι να κερδίσεις, αλλά να λάβεις μέρος και αυτό δεν σημαίνει απλώς κάθομαι και να παρακολουθώ, αυτό σημαίνει να δραστηριοποιηθώ και να γίνω ενεργό μέλος.»

Ο Λευκός Οίκος θα ανακοινώσει εντός των προσεχών μηνών τα μέλη της αντιπροσωπεία τα θα συνοδεύουν την Ομπάμα στο Λονδίνο.

Nα σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Την αρχή είχε κάνει η Χίλαρι Κλίντον το 1994 στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Νορβηγίας και ακολούθησε η Λόρα Μπους να ακολουθεί στους Χειμερινούς του Τορίνο το 2006.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ