Νέο ρεκόρ στις overnight καταθέσεις τραπεζών στην ΕΚΤ
Τα 820 δισ. ευρώ έφτασαν την Παρασκευή οι overnight καταθέσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων στην ΕΚΤ, μετά τη νέα «ένεση ρευστότητας» της Κεντρικής Τράπεζας την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για το δεύτερο «απανωτό» ρεκόρ στις overnight καταθέσεις, μετά τα επίπεδα της Πέμπτης, οπότε και είχαν φτάσει τα 776,941 δισ. ευρώ.
Τα 820,879 δισ. ευρώ έφτασαν την Παρασκευή οι overnight καταθέσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων στην ΕΚΤ, μετά τη νέα «ένεση ρευστότητας» της Κεντρικής Τράπεζας την προηγούμενη εβδομάδα.
Πρόκειται για το δεύτερο «απανωτό» ρεκόρ στις overnight καταθέσεις, μετά τα επίπεδα της Πέμπτης, οπότε και είχαν φτάσει τα 776,941 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως τα τριετή δάνεια χαμηλού επιτοκίου (1%) την περασμένη εβδομάδα, η ΕΚΤ είχε χορηγήσει στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα ρευστότητα 529,3 δισ. ευρώ.
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες μπορούν να καταθέσουν προσωρινά πλεονάζοντα αποθεματικά στην Κεντρική Τράπεζα, με επιτόκιο 0,75%.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας