Το παραδοσιακό ντέρμπι της Βαρκελώνης, ανάμεσα στην Εσπανιόλ και την Μπαρτσελόνα, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 18ης ημέρας του ισπανικού πρωταθλήματος.

Οι «μπλαουγκράνα» είναι βεβαίως το φαβορί για τη νίκη, την οποία χρειάζονται για να παραμείνουν κοντά στην πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, όμως φέτος μετρούν πολλές απώλειες μακριά από το «Καμπ Νου» (μόλις 3 νίκες σε επτά ματς) και θα πρέπει να εμφανιστούν πολύ σοβαροί για να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

(Δείτε όλους τους αγώνες live από το in.gr.)

Από την πλευρά της, η πρωτοπόρος Ρεάλ έχει θεωρητικά εύκολη αποστολή, υποδεχόμενη στο «Μπερναμπέου» τη νεοφώτιστη Γρανάδα, ενώ η τρίτη της βαθμολογίας Βαλένθια ταξιδεύει στο γειτονικό «Μαδριγάλ» για να αντιμετωπίσει την παραπαίουσα φέτος Βιγιαρεάλ.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Σάββατο 7 Ιανουαρίου
19:00 Λεβάντε – Μαγιόρκα
19:00 Σανταντέρ – Ρεάλ Σαραγόσα
19:00 Ρεάλ Σοσιεδάδ – Οσασούνα
21:00 Ρεάλ Μαδρίτης – Γρανάδα
23:00 Μάλαγα – Ατλέτικο Μαδρίτης

Κυριακή 8 Ιανουαρίου
13:00 Ράγιο Βαγεκάνο – Σεβίλη
17:00 Χετάφε – Αθλέτικ Μπιλμπάο
19:00 Βιγιαρεάλ – Βαλένθια
20:45 Ρεάλ Μπέτις – Σπόρτινγκ Χιχόν
22:30 Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα

Στο Campionato…

Εκτός έδρας αποστολές έχουν οι δύο πρωτοπόροι στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του Campionato, το οποίο επαναρχίζει το Σαββατοκύριακο, ύστερα από περίπου τρεις εβδομάδες. Η Γιουβέντους έχει θεωρητικά εύκολη αποστολή, καθώς αντιμετωπίζει την ουραγό Λέτσε στο «Βία ντελ Μάρε», ενώ η Μίλαν, η οποία «συγκατοικεί» με τη «γηραιά κυρία» στο… ρετιρέ, αναμετράται στο Μπέργκαμο με την Αταλάντα και θέλει τη νίκη, προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή και να παραταχθεί με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με την Ίντερ.

Στο μεταξύ, η Ουντινέζε υποδέχεται την -προτελευταία της βαθμολογίας- Τσεζένα, η Λάτσιο αντιμετωπίζει στο «Αρτέμιο Φράνκι» της Σιένα την τοπική ομάδα, στην αναμέτρηση που ανοίγει την «αυλαία» της 17ης ημέρας, ενώ η Ίντερ φιλοξενεί την Πάρμα στο «Τζιουζέπε Μεάτσα».

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Σάββατο 7 Ιανουαρίου
19:00 Σιένα – Λάτσιο
21:45 Ίντερ – Πάρμα

Κυριακή 8 Ιανουαρίου
13:30 Ουντινέζε – Τσεζένα
16:00 Αταλάντα – Μίλαν
16:00 Ρόμα – Κιέβο
16:00 Νοβάρα – Φιορεντίνα
16:00 Λέτσε – Γιουβέντους
16:00 Κάλιαρι – Τζένοα
16:00 Μπολόνια – Κατάνια
21:45 Παλέρμο – Νάπολι

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ