Ο Πανιώνιος τη «γλίτωσε» από την Καλλονή με νίκη στην παράταση
Δύο φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ ο Πανιώνιος, ωστόσο στην παράταση κατάφερε να «γυρίσει» το ματς, να πάρει εκτός έδρας τη νίκη με 3-2 (2-2 η κανονική διάρκεια) από την Καλλονή, για την Δ' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, και ταυτόχρονα μια δύσκολη πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι «φωνάζουν» για πέναλτι στο 115', όταν ο Σιδεράκης ανέτρεψε τον Βλαστέλλη ενός της περιοχής του Πανιωνίου, αλλά ο διαιτητής δεν καταλόγισε την «εσχάτη των ποινών».
Δύο φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ ο Πανιώνιος, ωστόσο στην παράταση κατάφερε να «γυρίσει» το ματς, να πάρει εκτός έδρας τη νίκη με 3-2 (2-2 η κανονική διάρκεια) από την Καλλονή, για την Δ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, και ταυτόχρονα μια δύσκολη πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.
Το ματς είχε απ’ όλα. Γκολ, χαμένο πέναλτι και εντάσεις. Δύο φορές προηγήθηκε η Καλλονή και δύο φορές ισοφαρίστηκε. Το πρώτο γκολ ήρθε στο 6′ με τον Τζιωρτζιόπουλο και στο 10′ ο Πανιώνιος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σκέμπρι από τον Τραορέ. Ανέλαβε να το εκτελέσει ο Γουνδουλάκης, αλλά «νικήθηκε» από τον Σουλογάνη. Το γκολ για τους Νεοσμυρνιώτες ήρθε έξι λεπτά αργότερα (16′) με τον Σιόβα, αλλά πριν φύγει το ημίχρονο (42′) ο Μανούσος έβαλε πάλι μπροστά την Καλλονή στο σκορ.
Η νέα ισοφάριση για τον Πανιώνιο ήρθε στο 51′ με σουτ του Σκέμπρι πάνω στην κίνηση, μετά από εξαιρετική σέντρα του Γουνδουλάκη. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της νίκης, όμως δεν τα κατάφεραν κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Στο 105′ ο Πανιώνιος κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά το εκτέλεσε ο Τσότσαλιτς, ευστόσχησε κι έτσι οι φιλοξενούμενοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ.
Αμέσως μετά οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά για την ισοφάριση και μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει πέναλτι στο 115′, όταν ο Σιδεράκης ανέτρεψε τον Βλαστέλλη, ο διαιτητής δεν καταλόγισε την «εσχάτη των ποινών» κι έτσι ο Πανιώνιος πήρε μια δύσκολη νίκη-πρόκριση.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Άλβες, Τραορέ, Κριπιντήρης, Τζιωρτζόπουλος, Καρακώστας, Προβατίδης, Χατζόπουλος – Πετκάκης, Κούρντι, Σκέμπρι
ΚΑΛΛΟΝΗ: Σουλογάνης, Χατζόπουλος, Τραορέ (59′ Βλαστέλλης), Καρακώστας (84′ Προβατίδης), Τζιωρτζόπουλος (108′ Τριανταφύλλου), Κριπιντήρης, Μαρσέλο, Ντος Σάντος, Λεοζίνιο, Μανουσάκης, Μανούσος.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Σιδεράκης, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Κούρντι, Πετκάκης, Αναστασόπουλος, Ρόκας, Κολοβός, Σάμαρης (74′ Σταυροθανασόπουλος), Γουνδουλάκης (119′ Σταματης), Σκέμπρι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρωσία και Λευκορωσία με τη σημαία τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2026
- ΒΗΜΑ: Έρχεται την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Έφτιαξαν… σοκολατένιο μέλι με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες
- Πρέπει να σκεφτούν τι είναι κατάλληλο μια τέτοια περίοδο: Στον «αέρα» η λάμψη των Όσκαρ λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
- Αρνήθηκε να δει τον πατέρα της η Λόρα – Οι επόμενες κινήσεις των γερμανικών Αρχών
- Η πρόεδρος του Μεξικού εγγυήθηκε την ασφαλή διεξαγωγή του Μουντιάλ – Συνάντηση με τη FIFA



