Επιτυχία της Συνόδου Κορυφής ζητά ο Τίμοθι Γκάιντερ από το Μιλάνο
Τη στήριξη της Ουάσινγκτον στις ευρωπαϊκές προσπάθειες προς την κατεύθυνση «της ισχυροποίησης της νομισματικής ένωσης και της δημοσιονομικής ενσωμάτωσης» εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ σε συνάντηση με τον Μάριο Μόντι στο Μιλάνο. Οι ΗΠΑ και οι διεθνής κοινότητα «ενδιαφέρονται πάρα πολύ για την επιτυχία» της Συνόδου Κορυφής, δήλωσε ο Γκάιτνερ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αποτελεί ορόσημο για το μέλλον του ευρώ. Εμπιστοσύνη και εκτίμηση Γκάιντερ στον Μόντι· στο Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας.
Τη στήριξη της Ουάσινγκτον στις ευρωπαϊκές προσπάθειες προς την κατεύθυνση «της ισχυροποίησης της νομισματικής ένωσης και της δημοσιονομικής ενσωμάτωσης» εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ σε συνάντηση με τον Μάριο Μόντι στο Μιλάνο. Οι ΗΠΑ και οι διεθνής κοινότητα «ενδιαφέρονται πάρα πολύ για την επιτυχία» της Συνόδου Κορυφής, δήλωσε ο Γκάιτνερ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αποτελεί ορόσημο για το μέλλον του ευρώ.
Ο Τίμοθι Γκάιντερ μετέβη στο Μιλάνο έχοντας επισκεφθεί διαδοχικά Βερολίνο και Παρίσι, δίνοντας «ψήφο εμπιστοσύνης» στο σχέδιο δημοσιονομικής ένωσης με σιδηρά πειθαρχία και αυτόματες κυρώσεις για τους παραβάτες που προωθούν οι Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί.
Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Μάριο Μόντι αντικατοπτρίστηκε η αγωνία των Ηνωμένων Πολιτειών για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ότι οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα «ενδιαφέρονται παρά πολύ για την επιτυχία» της Συνόδου Κορυφής.
Επισήμανε πως οι Ευρωπαίοι «εργάζονται για να ενισχύσουν τα απαραίτητα δημοσιονομικά ‘τείχη προστασίας’», τα οποία επισήμανε πως είναι «υποχρεωτικά και ζωτικής σημασίας» και στο σημείο αυτό επισήμανε πως οι ΗΠΑ είναι ενθαρρυμένες από την πρόοδο των τελευταίων εβδομάδων.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον τους για την υποστήριξη των ευρωπαϊκών προσπαθειών για τη στήριξη του ευρώ» υπογράμμισε.
Ο Γκάιτνερ επισήμανε ότι η Ουάσινγκτον στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ιταλία με το «πολύ σθεναρό πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων» που εισήγαγε ο Μάριο Μόντι -ο οποίος και τόνισε πως χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην ΕΕ και διεθνώς.
Ο Μάριο Μόντι, ο οποίος αναχωρεί σε λίγο για τις Βρυξέλλες, επισήμανε πως συζήτησε με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ την κατάσταση της ευρωπαϊκής και διεθνούς οικονομίας, παρουσιάζοντάς του τις προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς ΕΕ και Ιταλίας.
Επισήμανε επίσης, βάσει των όσων μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ότι τον Ιανουάριο -σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμη καθοριστεί- πρόκειται να μεταβεί στο Λευκό Οίκο για να συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Λίνεκερ είδε «σημάδια πανικού» στην Άρσεναλ
- Το Artemis ΙΙ έσπασε το ρεκόρ του Apollo 13 για την μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη –
- Άρση ασυλίας ζητά η Παπακώστα και δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές υπό προϋποθέσεις
- Athens Airport Traffic Resilient Despite Middle East Turmoil
- Δημοσκόπηση: Η λέξη «συγκάλυψη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση λένε 7 στους 10 – Χάνει έδαφος από το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Τι δίνει η Παρί και τι θέλει η Μπαρτσελόνα για τον Ντε Γιονγκ
- Ευρώπη: Αυτά είναι τα κορυφαία καλοκαιρινά σποτ που επιλέγουν οι τουρίστες – Η Ελλάδα δεν λείπει από την λίστα
- Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ κλέβει ένα Grammy και λεηλατεί μια έπαυλη με τις φίλες της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442