Έσπασε το ρόδι ο Άρης με νίκη 83-68 επί του Ίκαρου
Την πρώτη νίκη του σε 5 αγώνες πανηγύρισε ο Άρης, επικρατώντας, 83-68, του Ικάρου Καλλιθέας στο Αλεξάνδρειο, για την 5η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Αντίθετα, το σύνολο του Άρη Λυκογιάννη δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να... σπάσει το ρόδι αυξάνοντας σε πέντε τα κίτρινα φύλλα που έχει συλλέξει φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Την πρώτη νίκη του σε 5 αγώνες πανηγύρισε ο Άρης, επικρατώντας, 83-68, του Ικάρου Καλλιθέας στο Αλεξάνδρειο, για την 5η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Αντίθετα, το σύνολο του Άρη Λυκογιάννη δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να… σπάσει το ρόδι αυξάνοντας σε πέντε τα κίτρινα φύλλα που έχει συλλέξει φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Από 19 πόντους πέτυχαν οι Ταπούτος, Τζέιμς, ενώ από 9 πρόσθεσαν οι Μαυραειδής, Μάλντροου και Τσαλδάρης για τον Άρη. Ο Μπέινς με 27 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων.
Με δίποντο του Δημήτρη Βεργίνη κατάφερε να ολοκληρώσει προηγούμενος το πρώτο δεκάλεπτο ο Άρης, 20-18. Ο Ίκαρος πέτυχε μόνο 14 πόντους στη 2η περίοδο, απόρροια της πιεστικής άμυνας των παικτών του Αλεξανδρή.
Αρχικά με σερί 5-0 οι Θεσσαλονικείς ξέφυγαν με 25-18 και παρά τους πόντους από Τζόνσον, Καράμπουλα και Κουμπούρα, 25-23, οι Μάλντροου, Τζέιμς και Κρούσιτς υπενθύμισαν στον αντίπαλο ποιος ήταν ο γηπεδούχος.
Ο Ταπούτος με τρίποντο διαμόρφωσε το 34-25 και όταν ο Τζόνσον ευστόχησε έξω από τη γραμμή του τριπόντου, το 41-32 δεν ήταν απειλητικό για τον πιο διψασμένο -όπως αποδείχτηκε- για μία πρώτη νίκη, Άρη.
Μετά το 45-32 που διαμόρφωσε με 2/2 βολές ο Τζέιμς, οι δύο ομάδες πήγαν στ’ αποδυτήρια, αλλά η επιστροφή τους δεν επεφύλασσε εκπλήξεις, αφού οι γηπεδούχοι μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία το β΄ μέρος έχοντας 11/25 τρίποντα έναντι 3/18 του Ικάρου, 17 ασίστ (6 οι φιλοξενούμενοι) και 11 κλεψίματα (5 ο Ίκαρος).
Τα δεκάλεπτα: 20-18, 45-32, 62-53, 83-68.
Διαιτητές: Αναστόπουλος, Ψαριανός, Καλδίρης
ΆΡΗΣ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Μαυραειδής 9 (1), Κερούς 5, Ταπούτος 19 (4), Τζέιμς 19 (3), Τσαϊρέλης, Ντέιβις 5 (1), Κρούσιτς 4, Μάλντροου 9 (1), Τσαλδάρης 9 (1), Βεργίνης 4, Βεζένκοφ
Ίκαρος Καλλιθέας (Άρης Λυκογιάννης): Κινγκ 4, Κουμπούρας 3, Καράμπουλας 6, Πολυτάρχου 3 (1), Τσιάρας 7 (1), Λαρεντζάκης, Παπαργυρόπουλος 2, Αγαδάκος, Μπέινς 27, Τζόνσον 13 (1), Λιούμπιτσιτς 3
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Νέα ομοβροντία πυραύλων κατά του Ισραήλ – Συναγερμός σε διάφορους τομείς της επικράτειας
- Η Κίνα αυξάνει κατά 7% τον προϋπολογισμό για την άμυνα το 2026
- Ιράν: Διαψεύδει δημοσιεύματα για «αποστολή μηνυμάτων» διαπραγμάτευσης στις ΗΠΑ
- Ιράν: Νέα άνοδος της τιμής του πετρελαίου κατά 2% στο άνοιγμα των ασιατικών αγορών
- Ιράν: Ο Ζελένσκι λέει ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ιρανικών drones
- Ιράν: Η Γερουσία αρνείται να περιορίσει τις εξουσίες του Τραμπ για τον πόλεμο
