Διεργασίες για «κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
Περίπου 45 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση Παπανδρέου-Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο με τους δύο άνδρες να συμφωνούν στην ανάγκη ευρύτερων συνεργασιών από εδώ και στο εξής. Κατά την έξοδό του, ο πρωθυπουργός είπε ότι στόχος είναι μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας για την ψήφιση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την παραμονή στην Ευρωζώνη. Δεν αναφέρθηκε σε πρόσωπα, αρκούμενος να προσθέσει ότι οι διεργασίες θα είναι σύντομες. Επόμενο ραντεβού του πρωθυπουργού, στη Βουλή με τον Ευ.Βενιζέλο.
Περίπου 45 λεπτά διήρκεσε το ραντεβού Παπανδρέου-Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο με τους δύο άνδρες να συμφωνούν στην ανάγκη ευρύτατων συνεργασιών.
Κατά την έξοδό του ο πρωθυπουργός είπε ότι στόχος είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας για την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.
Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η ψήφιση της Συμφωνίας αποτελεί προϋπόθεση, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.
Πάντως, ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε στα πρόσωπα που θα μπορούσαν να στελεχώσουν αυτή την κυβέρνηση.
«Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες για τη δημιουργία αυτής της κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας» κατέληξε.
Επόμενο ραντεβού του πρωθυπουργού, στη Βουλή με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης τις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Η πρώτη επίσημη αντίδραση ήλθε από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μίλησε την ΚΠΕ του ΣΥΝ.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Καρατζαφέρης κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά σε συμπόρευση, ώστε να προκύψει η επόμενη μέρα μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι θα αποχωρήσει υπέρ μιας νέας κυβέρνησης.
«Θα κάνω ό,τι μπορώ»
Κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Παπανδρέου είπε: «Στόχος μου να κάνω ό,τι μπορώ για να δημιουργήσω μια ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας. Εγώ δεν είμαι κολλημένος στην καρέκλα και θα κάνω ό,τι μπορώ προς αυτή την κατεύθυνση».
Ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωσε ότι η συνεργασία είναι απαραίτητη, ώστε η χώρα να μην πάει αυτή τη στιγμή σε εκλογές.
«Βλέπω ότι υπάρχει επί της ουσίας συναίνεση και δεν βλέπω γιατί δεν μπορεί να υπάρξει και στην πράξη» συνέχισε, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και στους κινδύνους να βρεθεί η χώρα εκτός του πυρήνα της Ευρωζώνης.
Ο κ. Παπούλιας απάντησε ότι είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους μας. «Προσωπικά αφιερώνω όλες μου τις δυνάμεις για να υπάρξει μια συναίνεση για το καλό όλων μας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442