Υποβάθμισε η S&P τα μακροπρόθεσμα ομόλογα 10 ισπανικών τραπεζών
Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε την Τρίτη την αξιολόγηση των μακροπρόθεσμων ομολόγων δέκα ισπανικών τραπεζών, μεταξύ των οποίων οι δύο μεγαλύτερες της χώρας, η Santander και η BBVA, εξαιτίας της επιβράδυνσης της ισπανικής οικονομίας και της κακής κατάστασης της αγοράς ακινήτων.
Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε την Τρίτη την αξιολόγηση των μακροπρόθεσμων ομολόγων δέκα ισπανικών τραπεζών, μεταξύ των οποίων οι δύο μεγαλύτερες της χώρας, η Santander και η BBVA, εξατίας της επιβράδυνσης της ισπανικής οικονομίας και της κακής κατάστασης της αγοράς ακινήτων.
Μετά την απόφαση αυτή, τα μακροπρόθεσμα ομόλογα που εκδίδουν οι Santander και BBVA υποβαθμίζονται από ΑΑ σε ΑΑ-.
«Δεν θεωρούμε πλέον ότι το 2012 θα είναι έτος ανάκαμψης για τις ισπανικές τράπεζες» ανέφερε ο οίκος αιτιολογώντας την υποβάθμιση.
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μερικές ημέρες μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας κατά δύο βαθμίδες σε ΑΑ- από τον οίκο Fitch, την οποία ακολούθησε επίσης υποβάθμιση ισπανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βίρτους στο ΣΕΦ για το… νέο σερί
- Versace: Με τον Βέλγο οραματιστή Pieter Mulier στο τιμόνι ξεκινάει νέο κεφάλαιο – Το ρίσκο
- Χιλή: Ο ακροδεξιός εκλεγμένος πρόεδρος Καστ θέλει να «εμπνευστεί» από Μελόνι, Όρμπαν και Μιλέι
- 6 Φεβρουαρίου 2026: Η ημερομηνία που κανείς δεν προσέxει, αλλά ξαναβάζει τον κόσμο στον εφιάλτη
- Κίνηση: Διακοπή κυκλοφορίας σε δύο λωρίδες της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας λόγω τροχαίου
- Ιταλικό στυλ στη Βραζιλία: Αντσελότι και Καναβάρο συναντήθηκαν στο Ρίο
- Στο ψυχιατρείο μπαινόβγαινε η 56χρονη δασκάλα γιόγκα που έβαζε βόμβες σε φίλους και συγγενείς
- «Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ» συνεχίζονται στο θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)





















![Ακίνητα: Πώς το Μετρό εκτοξεύει τα… ενοίκια [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/akinita1-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442