Τη μεγαλύτερη διήμερη «βουτιά» της από το 2008 έκανε η Γουόλ Στριτ
Σε ελεύθερη πτώση, μετά τη «βουτιά» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τις ασιατικές αγορές, η Γουόλ Στριτ, με τον Dow Jones να χάνει ενδοσυνεδριακά πάνω από 500 μονάδες και να καταγράφει τη μεγαλύτερη υποχώρησή του σε δύο ημέρες από την εποχή της κρίσης του 2008. Μεγαλύτερη του 3% η υποχώρηση και για τους υπόλοιπους δείκτες στη Νέα Υόρκη, κάτω από τα 80 δολ. βρέθηκε η τιμή του πετρελαίου εξαιτίας των ανησυχιών για την παγκόσμια ανάκαμψη.
Σε ελεύθερη πτώση, μετά τη «βουτιά» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τις ασιατικές αγορές, η Γουόλ Στριτ, με τον Dow Jones να χάνει ενδοσυνεδριακά πάνω από 500 μονάδες και να καταγράφει τη μεγαλύτερη υποχώρησή του σε δύο ημέρες από την εποχή της κρίσης του 2008.
Μεγαλύτερη του 3% η υποχώρηση και για τους υπόλοιπους δείκτες στη Νέα Υόρκη, κάτω από τα 80 δολ. βρέθηκε η τιμή του πετρελαίου εξαιτίας των ανησυχιών για την ορμή της παγκόσμιας ανάκαμψης.
Η τιμή του αμερικανικού αργού άγγιξε μέχρι και τα 79,6 δολ. το βαρέλι, υποχωρώντας κατά 4% στα χαμηλά έξι εβδομάδων.
Στο αρνητικό κλίμα συνέβαλαν οι εκτιμήσεις της Fed για σημαντικούς κινδύνους για την αμερικανική ανάπτυξη εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί, μεταξύ άλλων, η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.
Oι μετοχές των χρηματοπιστωτικών υπέστησαν ισχυρά πλήγματα, όπως και στις ευρωπαϊκές αγορές νωρίτερα, με τις μετοχές των Bank of America, Wells Fargo, Citigroup και JPMorgan να υποχωρούν κατά τουλάχιστον 4%.
O Dow Jones υποχώρησε κατά 3,51% πέφτοντας στις 10.734,05 μονάδες. Ο Νasdaq υποχώρησε κατά 3,25% στις 2.455,67 μονάδες ενώ ο S&P έχασε 3,18% πέφτοντας στις 1.129,61 μονάδες.
Νωρίτερα, ο DAX στη Φρανκφούρτη είχε κλείσει με πτώση 4,96% στις 5.164,21 μονάδες ενώ ο CAC40 στο Παρίσι υποχώρησε κατά 5,25% στις 2.781,68 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο FTSE100 κατέγραψε πτώση 4,64% φτάνοντας στις 5.043,09 μονάδες. Ο Γενικός Δείκτης στην Αθήνα είχε κλείσει με πτώση 3,03% στις 830,07 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ο Μπόρζες αποθέωσε τον Ιωαννίδη μετά από το Μπενφίκα – Σπόρτινγκ
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας
- Πιο αγγλικό δεν έχει – Θα γράψουν οι Oasis το κομμάτι για την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ;
- ΗΠΑ: Υπό κράτηση 30χρονος που φέρεται να είχε τοποθετήσει βόμβες την παραμονή της επίθεσης στο Καπιτώλιο το 2021
- Κακοκαιρία Byron: Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκοπούν τη Ρόδο – Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κάβοι πλοίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442