
Αυστηρούς όρους για βοήθεια στην Ελλάδα ζητά η Σλοβακία και επιμένει για εγγυήσεις
Τα τρέχοντα και τα μελλοντικά προγράμματα διάσωσης για την Ελλάδα πρέπει να συνοδεύονται από εξαιρετικά αυστηρούς όρους και δεσμεύσεις, που η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει, υπογραμμίζει ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, Ίβαν Μίκλος, επανερχόμενος και στο θέμα των εγγυήσεων. «Η Σλοβακία έχει εκφράσει σε διάφορες περιστάσεις την επιθυμία της για την ύπαρξη εγγυήσεων στην περίπτωση που συμμετάσχει σε ένα τέτοιο πρόγραμμα» επιμένει ο Σλοβάκος αξιωματούχος.
Τα τρέχοντα και τα μελλοντικά προγράμματα διάσωσης για την Ελλάδα πρέπει να συνοδεύονται από εξαιρετικά αυστηρούς όρους και δεσμεύσεις, που η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει, υπογραμμίζει ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, Ίβαν Μίκλος, επανερχόμενος και στο θέμα των εγγυήσεων.
Ο Μίκλος επανέλαβε τη θέση της χώρας του, που είναι και θέση της Φινλανδίας, για παροχή εγγυήσεων από την Ελλάδα, ώστε να εγκρίνει η Σλοβακία τη συμμετοχή της στο πακέτο διάσωσης.
Πέρα από τις εγγυήσεις, υποστηρίζει ο ‘Ι.Μίκλος, η Ελλάδα «πρέπει να αναλάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών και την μεταρρύθμιση της χώρας.
«Η Σλοβακία έχει εκφράσει σε διάφορες περιστάσεις την επιθυμία της για την ύπαρξη εγγυήσεων στην περίπτωση που συμμετάσχει σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, καθώς και για μια ξεκάθαρη δέσμευση από το δανειολήπτη ότι θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εξορθολογισμό των δημοσιονομικών και την μεταρρύθμιση της οικονομίας» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μίκλος.
Μάλιστα καταλήγει με τη σημείωση ότι «κάθε ένδειξη για το αντίθετο είναι πηγή ανησυχίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίθεση στο Μπόνταϊ: Οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν έρευνα για την άνοδο του αντισημιτισμού
- Σάκης Ρουβάς: Πήρε αγκαλιά τη Νατάσσα Θεοδωρίδου και του σκίστηκε το παντελόνι
- Πολιτική κόντρα για τους αγρότες – «Η κυβέρνηση σαν βαμπίρ έπεσε στις επιδοτήσεις για να τις μοιράσει σε Φραπέδες»
- Ο Τζόουνς θέλει Ολυμπιακό, αλλά η Παρτίζαν ακούει προτάσεις και συζητάει με την Dubai BC
- Εργαζόμενοι: Η δεύτερη δουλειά επιστρέφει – Στόχος η κάλυψη βασικών αναγκών
- Σημάδια ανάκαμψης για το ελαιόλαδο – Οι προοπτικές για την επόμενη δεκαετία
- Έξαλλος με τη διαιτησία ο Μουρίνιο: «Για εμένα κερδίσαμε 3-2» (vid)
- Γιατί η χτένα είναι… μπαμπούλας για τον σκύλο; – Ο τρόπος για να ξεπεράσει κάθε του ανησυχία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442