Με απεργία απειλεί τον οίκο Sotheby’s το ειδικό προσωπικό για τη μεταφορά έργων τέχνης
Να τους αντικαταστήσει με ανειδίκευτο -και χαμηλόμισθο- προσωπικό απειλεί τους ειδικούς μεταφορείς έργων τέχνης ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's. Εκείνοι, από την πλευρά τους, απαντούν ότι θα κατέβουν σε απεργία.
Να τους αντικαταστήσει με ανειδίκευτο -και χαμηλόμισθο- προσωπικό απειλεί τους ειδικούς μεταφορείς έργων τέχνης ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s. Εκείνοι, από την πλευρά τους, απαντούν ότι θα κατέβουν σε απεργία.
«Δεν θέλουμε χαμηλόμισθους και ανειδίκευτους εργάτες να μεταφέρουν έργα του Πικάσο», δηλώνει -σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, στη βρετανική εφημερίδα Independent ο Τζέισον Ιντι, πρόεδρος της ένωσης των μεταφορέων που εργάζονται στους Sotheby’s της Νέας Υόρκης.
«Προτείνουμε να προσληφθεί προσωπικό που να γνωρίζει τη δουλειά. Αυτήν τη στιγμή το σωματείο μας αριθμεί 42 μέλη και θα θέλαμε να αυξηθούν στα 60».
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η μεταφορά πανάκριβων έργων τέχνης δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση δεδομένου πως το 2008 ένας αναγεννησιακός πίνακας του Ντομένικο Μπεκαφούμι έπεσε από τα χέρια των μεταφορέων και υπέστη ζημιές κατά τη μεταφορά από την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΕ: Ζητά τον σεβασμό της κυριαρχίας της Σομαλίας μετά την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ
- Ο ανυπόμονος Μουσιάλα και η… ψύχραιμη Μπάγερν
- ΚΚΕ για απεργία ΣΕΗ: Στηρίζουμε τον αγώνα των σωματείων για υπογραφή ΣΣΕ με συγκροτημένα δικαιώματα
- Ηρακλής – Πανιώνιος 80-66: Τον «βύθισε» ακόμα περισσότερο
- Τσουχτερό κρύο και άνεμοι επιπέδου θύελλας έως 11 Μποφόρ στη Βόρεια Ελλάδα
- Η πιο γλυκιά στιγμή των Χριστουγέννων ανήκει στην πριγκίπισσα Σάρλοτ



