«Φωτιές» άναψαν οι δηλώσεις Λοβέρδου για το «λεφτά υπάρχουν» και την επιλεκτική χρεοκοπία
Αντιπαράθεση Ανδρ.Λοβέρδου-ΝΔ προκάλεσαν οι αναφορές του πρώτου ότι το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση υπήρξε υπερβολικό και δημαγωγικό και ότι «είπαμε ότι λεφτά υπάρχουν, ενώ δεν υπήρχαν». Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά Λοβέρδου στο θέμα της επιλεκτικής χρεοκοπίας. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έκανε λόγο για κυνική ομολογία από πλευράς κυβέρνησης, αλλά και «άδειασμα» Λοβέρδου σε Βενιζέλο. Η κυβέρνηση, πάντως, δεν σχολίασε το θέμα, ενώ υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία Λοβέρδου-Βενιζέλου.
Αντιπαράθεση μεταξύ υπουργού Υγείας και ΝΔ προκάλεσαν οι αναφορές του Ανδρέα Λοβέρδου ότι το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση υπήρξε υπερβολικό και δημαγωγικό και ότι «είπαμε ότι λεφτά υπάρχουν, ενώ δεν υπήρχαν».
Μιλώντας σε εκπομπή του Mega, o κ. Λοβέρδος αναγνώρισε ότι την κακή νοοτροπία τη δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980».
Ο κ. Λοβέρδος είπε ακόμα ότι θα ήταν πολύ προσεκτικός όσον αφορά τη χρήση του όρου «επιλεκτική χρεοκοπία», ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι ο ίδιος είναι υπουργός Υγείας και δεν πρέπει να κάνει οικονομική πολιτική.
Αμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος δήλωσε:
«Η σημερινή κυνική ομολογία του κ. Λοβέρδου, αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ συνειδητά έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό. Αποδεικνύει, ότι το κόμμα του έπαιξε πολιτικά παιχνίδια, χωρίς να το ενδιαφέρει η χώρα και η οικονομία.
» Μοναδικός και διαχρονικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας με οποιοδήποτε τίμημα.»
Μάλιστα ο κ. Μιχελάκης χαρακτήρισε «άδεισμα» προς τον κ. Βενιζέλο τα όσα είπε ο κ. Λοβέρδος για την επιλεκτική χρεοκοπία.
Απαντώντας, ο υπουργός Υγείας δήλωσε: «Με τον κριτικό και αυτοκριτικό μου λόγο προσπαθώ, με τις όποιες δυνάμεις μου, να συμβάλω στη δημιουργία ενός κλίματος συνεννόησης. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί κλασικό δείγμα του μεταπολιτευτικού δημαγωγικού μικροκομματισμού, τον οποίο πρέπει να υπερβούμε για να προσφέρουμε στο λαό και στη χώρα την απαραίτητη συνεννόηση.
» Όσοι βλέπουμε αυτή τη συνεννόηση ως εθνική ανάγκη, θα πρέπει να αγνοήσουμε τους οπαδούς του μικροκομματισμού γιατί αυτοί πάντα ήταν πολύ μακριά από τις ανάγκες των Ελλήνων και της Ελλάδας.»
Τηλεφωνική συνομιλία Λοβέρδου-Βενιζέλου
Η κυβέρνηση δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για τα όσα είπε ο κ. Λοβέρδος, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει θέμα.
Όπως μάλιστα μετέδωσε το Mega το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Λοβέρδος επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγές: Street food από σπίτι
- Ιαπωνία: Μεγάλη άνοδος στο χρηματιστήριο μετά τον εκλογικό θρίαμβο της Τακαΐτσι
- Το κλειδί για να βγάλεις χρήματα από τον χρυσό είναι η αστάθεια, λέει έμπορος πολύτιμων μετάλλων
- Διατροφή: Μπορούμε να απολαύσουμε και πάλι το φαγητό;
- Καιρός: Βροχές σε όλη τη χώρα και αφρικανική σκόνη σε νότια και δυτικά – Πέφτει η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πώς τα διαζύγια και οι singles ανεβάζουν τα ενοίκια – Η νέα πραγματικότητα της στέγης
- Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας παίρνει «σάρκα και οστά» με τη βοήθεια της τεχνολογίας: Το θαύμα που ξαναχτίζεται σε 3D
- Αυτό που διαβάζουν οι άνδρες: Η επιστήμη ξέρει τι βιβλία τους αρέσουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442