Σεισμός 7,8 Ρίχτερ βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών σημειώθηκε βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας, με αποτέλεσμα να υπάρξει προειδοποίηση για τσουνάμι στην περιοχή.
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών σημειώθηκε βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας, με αποτέλεσμα να υπάρξει προειδοποίηση για τσουνάμι στην περιοχή.
{{{ map }}}
Η σεισμική δόνηση έγινε στις 7:03 το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα) ήταν υποθαλάσσια, με επίκεντρο στο νησιωτικό σύμπλεγμα Κερμαντέκ και εστιακό βάθος 48 χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με το Reuters, λόγω του μεγέθους του σεισμού εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία αφορά στις περιοχές της Νέας Ζηλανδίας, των νήσων Κερμαντέκ και την Τόνγκα.
Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού επισημαίνει ότι έχει ανέβει η στάθμη του θαλάσσιου νερού και ότι κοντά στο επίκεντρο τα κύματα φτάνουν τα 70 εκατοστά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το διάλειμμα είναι απαραίτητο για το μυαλό μας, σύμφωνα με την επιστήμη
- Έρχονται αυξήσεις στα καύσιμα μετά την επίθεση στο Ιράν
- Το Ισραήλ σφυροκοπά Τεχεράνη και Λίβανο – Ένας νεκρός στο Μπαχρέιν από ιρανικά αντίποινα, εκρήξεις στο Κουβέιτ
- Η «κοινοτοπία του κακού» – Όταν ο πόλεμος γίνεται «κανονικότητα»
- Συνταγή: Παραδοσιακή πρασόσουπα
- Τουλάχιστον 10 νεκροί στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Βηρυτό
- Καιρός: Συννεφιά και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα
- Πέντε ιδέες για πρωινό που «χαρίζουν» χρόνια ζωής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442