Λεηλασίες, φωτιές και επιθέσεις με μαχαίρια στο Βανκούβερ μετά από αγώνα χόκεϊ πάγου
Πρωτοφανή επεισόδια για το ήρεμο Βανκούβερ του Καναδά ακολούθησαν την ήττα της ομάδας της πόλης σε αγώνα χόκεϊ επί πάγου, οδηγώντας στον τραυματισμό περίπου 150 ατόμων και σε συλλήψεις σχεδόν 100 οπαδών για τις ταραχές. Αρκετά καταστήματα λεηλατήθηκαν ενώ εξαγριωμένοι οπαδοί έστησαν οδοφράγματα με φλεγόμενα αυτοκίνητα, μην διστάζοντας να επιτεθούν ακόμη και με μαχαίρια.
Πρωτοφανή επεισόδια για το ήρεμο Βανκούβερ του Καναδά ακολούθησαν την ήττα της ομάδας της πόλης σε αγώνα χόκεϊ επί πάγου, οδηγώντας στον τραυματισμό περίπου 150 ατόμων και σε συλλήψεις σχεδόν 100 οπαδών για τις ταραχές.
Αρκετά καταστήματα λεηλατήθηκαν ενώ εξαγριωμένοι οπαδοί έστησαν οδοφράγματα με φλεγόμενα αυτοκίνητα, μην διστάζοντας να επιτεθούν ακόμη και με μαχαίρια. Ανάμεσα στους τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πόλης, τρεις έχουν υποστεί τραύματα από μαχαίρια ενώ ένας τέταρτος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από χτύπημα στο κεφάλι.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τη λήξη του αγώνα μεταξύ των Boston Bruins και των Canucks στο πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου Stanley Cup, στον οποίο οι δεύτεροι έχασαν με 4-0.
Οι εξαγριωμένοι οπαδοί άρχισαν να αναποδογυρίζουν αυτοκίνητα, να βάζουν φωτιές και να σπάνε βιτρίνες καταστημάτων ενώ γρήγορα ξεκίνησαν οι αντεγκλήσεις και, τελικά, οι συμπλοκές με την αστυνομία.
Οι ταραχές και οι λεηλασίες έγιναν σε ακτίνα δέκα τετραγώνων από την περιοχή με τα περισσότερα καταστήματα. Εικόνες έδειχναν ακόμη και νεαρές κοπέλες να συμμετέχουν, εφορμώντας σε μαγαζιά ρούχων και μακιγιάζ και αφαιρώντας ό,τι μπορούσαν να κουβαλήσουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Το επετειακό σήμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια του συλλόγου (vid)
- Επιζώσα του Έπσταϊν προς Μελάνια Τραμπ: «Ίσως ήρθε η ώρα να καταθέσετε κι εσύ και ο σύζυγός σου»
- Νέα Αριστερά: Η πτώση του Όρμπαν δεν αρκεί – Δεν συνιστά προοδευτική στροφή η νίκη Μάγιαρ
- Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα προτείνει προσωρινά μέτρα για την αύξηση των τιμών ενέργειας στις 22 Απριλίου
- Υπουργείο Εξωτερικών σε Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν
- Το παράπονο του Ρόμπερτσον: «Η Λίβερπουλ δεν μου έκανε πρόταση ανανέωσης»
- Οι Ιρανοί και ο πόλεμος – Εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε ένα σκληρό καθεστώς και τις βόμβες ΗΠΑ και Ισραήλ
- ΣΥΡΙΖΑ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναλάβει άμεσα δράση για τον τερματισμό του πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442