Η Γιορτή της Μουσικής στον κήπο του Μεγάρου
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώνεται με την Παγκόσμια Μέρα Μουσικής και γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας του! Διπλή γιορτή για το Μέγαρο. Η Hμέρα της Μουσικής που γιορτάζεται την Τρίτη 21 Ιουνίου βρίσκει το Μέγαρο έτοιμο να διαβεί το κατώφλι της τρίτης δεκαετίας του. Έτσι, ενταγμένη στις εκδηλώσεις για την εικοσαετία του Μεγάρου που διατρέχουν […]
Έτσι, ενταγμένη στις εκδηλώσεις για την εικοσαετία του Μεγάρου που διατρέχουν όλο το 2011, η γιορτή της Μουσικής θα γίνει στους ολάνθιστους κήπους του Μεγάρου που από πέρυσι βρίσκονται στη διάθεση του κοινού. Πέντε μουσικά σύνολα που θα παρουσιάσουν, εναλλάξ σε δύο σκηνές, τέσσερα ημίωρα προγράμματα με δημοφιλή έργα, θα γιορτάσουν με το κοινό τη μεγάλη μέρα της Μουσικής.
Η γιορτή θα κλείσει με μουσική από dj.
Μέσα στον καταπράσινο κήπο του Μεγάρου, καθισμένοι στο γρασίδι, μέσα στο μοναδικά πολύχρωμο τοπίο που συνθέτουν οι αριές, οι ακακίες, οι νεραντζιές, οι μανόλιες, οι δάφνες και οι τσιντόνιες, οι αθηναίοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα γιορτάσουν τη μεγάλη αυτή ημέρα, την αφιερωμένη στην τέχνη της Μουσικής.
Με καλοκαιρινή διάθεση, σπουδαίοι μουσικοί που συνθέτουν πέντε συνολικά μικρά και μεγάλα μουσικά σχήματα, θα βρίσκονται αφιλοκερδώς στον κήπο του Μεγάρου για να παρουσιάσουν μουσικές και τραγούδια γνωστά και αγαπημένα.
Πρόκειται για τα σύνολα: ‘Metallon’ – Σύνολο Χάλκινων Μελών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Melos Brass & φίλοι, Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή.
Το Μέγαρο γιορτάζει μαζί τους και μαζί με τους πολίτες και τους επισκέπτες της Αθήνας, τα είκοσι του χρόνια, τη Μέρα της Μουσικής, με ορχήστρες στον κήπο νωρίς, αλλά και πιο αργά με μουσική από dj , στη συνέχεια.
Οι εκδηλώσεις της γιορτής της μουσικής είναι ενταγμένες στον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Τρίτη 21 Ιουνίου (ώρα έναρξης 20.00)
Με ελεύθερη είσοδo
Το in.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Βήμα βήμα η διαδικασία
- ΠΑΣΟΚ: Αθήνα και Αττική πνίγονται από το κυκλοφοριακό, αλλά η κυβέρνηση δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί η Γραμμή 4 του Μετρό
- «Σε προφορική συμφωνία Μπαρτσελόνα και Ίντερ για τον Μπαστόνι»
- Εκκενώθηκε το Δημαρχείο Καλαμάτας στα πλαίσια άσκησης
- «Με τρυπούσαν αλλά δεν έβγαινε αίμα» – Η αφήγηση ενός από τους τελευταίους «εκκαθαριστές» του Τσερνόμπιλ
- «Ρεσάλτο» των ΗΠΑ σε τάνκερ που υπόκειται σε κυρώσεις




