Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Κανένα θέμα αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, ξεκαθαρίζει η Κομισιόν

Κανένα θέμα αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, ξεκαθαρίζει η Κομισιόν

Οποιαδήποτε προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου αποτελεί «σπέκουλα» απάντησε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Ο Α.Αλταφάζ επανέλαβε ότι η λύση βρίσκεται στα χέρια των Ελλήνων πολιτικών, οι οποίοι οφείλουν να δείξουν την απαιτούμενη συναίνεση.

Οποιαδήποτε προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου αποτελεί «σπέκουλα» απάντησε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Σε ό,τι αφορά στις προϋποθέσεις για την καταβολή της 5ης δόσης ο Αμαντέου Αλταφάζ τόνισε ότι παραμένουν οι ίδιες με τις προηγούμενες δόσεις και βασίζονται στην έκθεση της τρόικας, ενώ για το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου αποσαφήνισε ότι «το θέμα αυτό δεν βρίσκεται στο τραπέζι και δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από τις ελληνικές αρχές».

Ο ίδιος εκπρόσωπος σημείωσε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου συνιστά «σπέκουλα» και υπενθύμισε ότι κατά το παρελθόν ο Όλι Ρεν έχει τονίσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο στο πρόγραμμα της ΕΕ- ΔΝΤ.

Ο εκπρόσωπος του Ρεν εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι θα ληφθούν αποφάσεις τόσο για την 5η δόση όσο και για το νέο πρόγραμμα, «ώστε να αρθούν οι αμφιβολίες για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας έως το Σεπτέμβριο».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Όλι Ρεν, τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα έχει κινητοποιηθεί για τη στήριξη της Ελλάδας, είναι σαφές ότι η λύση βρίσκεται στα χέρια των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών που θα πρέπει να λάβουν τις αναγκαίες αποφάσεις, αλλά και να επιδείξουν την υπευθυνότητα για τη στήριξη του προγράμματος και την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Και πρόσθεσε ότι είναι καθοριστικής σημασίας οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να στηρίξουν τους βασικούς στόχους του προγράμματος.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στο κατά πόσο υπάρχει σχεδιασμός για κάποιας άλλης μορφής στήριξη, σε περίπτωση που η ελληνική Βουλή δεν είναι σε θέση να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έως το τέλος Ιουνίου, ο Α. Αλταφάζ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο» και επανέλαβε ότι οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να αναλάβουν τις τύχες του προγράμματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο