Με Φιγιόν και Γκεάν συναντάται την Τρίτη στο Παρίσι ο Αντώνης Σαμαράς
Με τον Γάλλο πρωθυπουργό, Φρανσουά Φιγιόν και τον υπουργό Εσωτερικών, Κλοντ Γκεάν θα συναντηθεί σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στο Παρίσι, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας, στην οποία αναμένεται να τονίσει την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου στα πρότυπα Πορτογαλίας και Ιρλανδίας.
Με τον Γάλλο πρωθυπουργό, Φρανσουά Φιγιόν και τον υπουργό Εσωτερικών, Κλοντ Γκεάν θα συναντηθεί σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στο Παρίσι, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας, στην οποία αναμένεται να τονίσει την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου στα πρότυπα Πορτογαλίας και Ιρλανδίας.
Στη συνάντηση Σαμαρά-Φιγιόν θα τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις στην οικονομία και η κατάσταση στην Ελλάδα και την ευρωζώνη, ενώ με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών θα συζητηθούν θέματα παράνομης μετανάστευσης.
Την Τετάρτη ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί κατ΄ ιδίαν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφρεντ Μαρτένς, όπου θα εξηγήσει τις θέσεις της ΝΔ, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο Ζάππειο ΙΙ, ενώ θα συζητήσει και τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρωζώνη.
Στη συνέχεια θα έχει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, τόσο με τον κ. Μαρτένς, όσο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, με τους οποίους θα έχει γεύμα εργασίας.
Η περιοδεία του κ. Σαμαρά θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον οποίο και θα συναντήσει εκ νέου και στις 22 Ιουνίου, την παραμονή της Συνόδου του ΕΛΚ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ θα προσπαθήσει να πείσει τους ανώτατους κοινοτικούς αξιωματούχους για την ορθότητα της δικής του πολιτικής, για την στήριξη που παρείχε σε κυβερνητικά νομοσχέδια και για τους λόγους που αρνήθηκε τη συναίνεση.
Ο κ.Σαμαράς θα έχει μαζί του το «Ζάππειο ΙΙ», το οποίο τους έχει αποστείλει εδώ και πολλές ημέρες και θα τους αναπτύξει βασικά σημεία, λέγοντας ότι αποτελεί την εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση.
Μάλιστα, όπως λένε συνομιλητές του κ. Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να πείσει τους Ευρωπαίους, ότι το συμφέρον όλων είναι να μην υπογράψει το κόμμα του το νέο μνημόνιο, γιατί θα καταρρεύσει όλο το πολιτικό σύστημα.
Με αυτή τη γραμμή θα επιχειρήσει να πείσει για την ανάγκη μιας πολιτικής λύσης, με κεντρικό σημείο την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και θα αναφερθεί στην ανάγκη πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας στη χώρα.
Βέβαια, αφού θα τονίσει την προσήλωσή του στους στόχους που θέτει η ΕΕ για το έλλειμμα, θα υπογραμμίσει ότι η πτώση της Ελλάδας θα λειτουργήσει ως ντόμινο στην ευρωζώνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Οι Αμερικανοί σε λίγο θα νοσταλγούν τη βενζίνη στα 4 δολ. το γαλόνι» λέει το Ιράν
- Ο Πουλακίδας έκανε career high στο NBA: Σκόραρε 28 πόντους με 8 τρίποντα στο τελευταίο ματς της σεζόν! (vid)
- Δύο νεκροί από ρωσική επίθεση στην Ουκρανία μετά τη λήξη της εκεχειρίας
- Οι γιοι του Μάικλ Τζάκσον, ο 24χρονος Μπίγκι και ο 29χρονος Πρινς, σε μια σπάνια κοινή εμφάνιση
- Σύρος: Εκτός κινδύνου ο 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς
- Παναθηναϊκός: Ποια είναι τα σενάρια που στέλνουν τους Πράσινους στην εξάδα της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι
- ΕΕ: Ποιες χώρες σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε τιμές ακινήτων το 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442