Σε κλοιό τεθωρακισμένων δύο πόλεις στη Συρία
Συριακά τανκ περικύκλωσαν τις πόλεις Ραστάν και Ταμπισέχ, δύο από τις πόλεις στις οποίες έχουν γίνει μεγάλες διαδηλώσεις κατά του προέδρου Άσαντ, ενώ οι δυνάμεις του στρατού που βγήκαν στους δρόμους άνοιξαν πυρ σκοτώντας, σύμφωνα με μάρτυρες, τουλάχιστον τρία άτομα και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους. Οι οργανώσεις ακτιβιστών αναφέρουν επίσης πως οι δρόμοι που οδηγούν στις δύο πόλεις έχουν αποκλειστεί.
Συριακά τανκ περικύκλωσαν την Κυριακή τις πόλεις Ραστάν και Ταμπισέχ, δύο από τις πόλεις στις οποίες έχουν γίνει μεγάλες διαδηλώσεις κατά του προέδρου Άσαντ, ενώ οι δυνάμεις του στρατού που βγήκαν στους δρόμους άνοιξαν πυρ σκοτώντας, σύμφωνα με μάρτυρες, τουλάχιστον τρία άτομα και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους.
Οι οργανώσεις ακτιβιστών αναφέρουν επίσης πως οι δρόμοι που οδηγούν στις δύο πόλεις έχουν αποκλειστεί: «Η κεντρική κλινική της πόλης είναι γεμάτη τραυματισμένους και δεν υπάρχει τρόπος να μεταφερθούν σε νοσοκομείο» ανέφερε κάτοικος της Ραστάν στο Reuters. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην πόλη υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού και νερού, ενώ αρκετά μέσα τηλεπικοινωνιών παρουσιάζουν προβλήματα.
«Τα πυρά των δυνάμεων ασφάλειας έγιναν με βαρέα αυτόματα όπλα στις πόλεις Ταλμπισέχ και Ραστάν και σε μια σειρά από χωριά γύρω από την Χομς» δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters άλλος αυτόπτης μάρτυρας.
Η κεντρική πλατεία της Χομς, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης στη Συρία, παραμένει γεμάτη διαδηλωτές.
Παράλληλα, σύμφωνα με ακτιβιστές, οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν επίσης πυρ «σε περίπου 8.000 διαδηλωτές σε τρίτη πόλη, το Ντεΐρ ελ-Ζουρ, το πρωί της Κυριακής, τραυματίζοντας αρκετούς.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως κατά τη διάρκεια της νύκτας είχαν προηγηθεί αρκετές συγκεντρώσεις σε διάφορα μέρη της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων και των προαστίων της Δαμασκού Ντούμα και Ζαμπαντάνι.
Οι οργανώσεις αναφέρουν πως ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους χίλιους από την έναρξη του κύματος των διαδηλώσεων στα μέσα Μαρτίου. Δεκαπλάσιοι υπολογίζονται οι συλληφθέντες, ενώ από την πλευρά της η Δαμασκός κατηγορεί ένοπλες ομάδες, ισλαμιστές και ξένους πράκτορες ως υποκινητές της βίας, κάνοντας λόγο για 120 νεκρούς ένστολους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Εντάσσουν την Τουρκία σε λίστα παρακολούθησης για σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442