
Ανταλλαγή των παλαιών ελληνικών ομολόγων με νέα φαίνεται να προτείνει το Βερολίνο
Σε δημοσίευμα της Δευτέρας η εφημερίδα Die Welt επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους του Βερολίνου αναφέρει πως η Γερμανία επιθυμεί διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της με στόχο την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων ομολογιακών οφειλών. Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα για να γίνει αυτό απαιτείται η ανταλλαγή των παλαιών ελληνικών ομολόγων με νέα, τα οποία θα έχουν μεγαλύτερες προθεσμίες εξόφλησης.
Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων ομολογιακών οφειλών της Ελλάδας επιθυμεί η Γερμανία.
Σε δημοσίευμά της τη Δευτέρα η εφημερίδα Die Welt επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους του Βερολίνου αναφέρει πως η Γερμανία επιθυμεί διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της με στόχο την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων ομολογιακών οφειλών.
Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα για να γίνει αυτό απαιτείται η ανταλλαγή των παλαιών ελληνικών ομολόγων με νέα, τα οποία θα έχουν μεγαλύτερες προθεσμίες εξόφλησης.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Αθήνα ζητά δύο χρόνια παράταση, από το 2014 στο 2016, προκειμένου να φέρει το δημοσιονομικό της έλλειμμα σε ποσοστό κάτω του 3%.
Σύμφωνα με την Welt για τους επενδυτές μια τέτοια κίνηση θα είχε νόημα μόνον εάν συνέπραττε και η ΕΚΤ. Όπως διευκρινίζει η εφημερίδα, η πρόταση του Βερολίνου δεν φαίνεται να έχει υποστηρικτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Τόσο η ΕΚΤ όσο και η Κομισιόν και πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν θέλουν να ακούσουν για αναδιάρθρωση, σε οποιαδήποτε μορφή, καθώς εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την σταθερότητα του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος» αναφέρει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με την Welt, η Ελλάδα ζητά από την ΕΕ μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια που έχει λάβει στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης. Ζητά επίσης τη χαλάρωση των μέτρων λιτότητας, με δεδομένο ότι αυτά συνιστούν ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)






















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442