Ισόβια κάθειρξη σε Ρώσο υπερεθνικιστή για δύο δολοφονίες-σοκ στη Μόσχα
Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε την Παρασκευή δικαστήριο της Μόσχας έναν Ρώσο υπερεθνικιστή για τους φόνους ενός δημοσιογράφου, υπερμάχου των θυμάτων ρατσισμού, και μίας δημοσιογράφου που εργαζόταν σε αντιπολιτευόμενη εφημερίδα, το 2009. Σε κάθειρξη 18 ετών για συνέργεια καταδικάστηκε η 26χρονη σύντροφός του.
Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε την Παρασκευή δικαστήριο της Μόσχας έναν Ρώσο υπερεθνικιστή για τους φόνους ενός δημοσιογράφου, υπερμάχου των θυμάτων ρατσισμού, και μίας δημοσιογράφου που εργαζόταν σε αντιπολιτευόμενη εφημερίδα το 2009.
Ο βασικός κατηγορούμενος Νικίτα Τίχονοφ, 31 ετών, καταδικάστηκε σε ισόβια για τη διπλή δολοφονία και η σύντροφός του Εβγκένια Κάσις σε κάθειρξη 18 χρόνων για συνέργεια.
Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν παραδεχτεί την ενοχή τους σε ακροαματική διαδικασία τον Απρίλιο.
Ο 34χρονος δικηγόρος Στάνισλαβ Μαρκέλοφ και η 25χρονη δημοσιογράφος Αναστασία Μπαμπούροβα δέχτηκαν τα πυρά του κατηγορούμενου στο κέντρο της Μόσχας στις 19 Ιανουαρίου 2009.
Η εργασία του Στάνισλαβ Μαρκέλοφ στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχε εξαγριώσει τους Ρώσους υπερεθνικιστές. Η Μπαπούροβα εργαζόταν στην εφημερίδα Novava Gazeta, η οποία δίνει έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μαρούσι: Πώς βρέθηκε στο κενό η 27χρονη – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
- Ουγγαρία – Ελλάδα 13-12: Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική στα προκριματικά του World Cup στην Αλεξανδρούπολη
- Νορβηγία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από χιονοστιβάδα
- Αλ. Τσίπρας: Το μόνο ασυμβίβαστο που θα έπρεπε να θεσπιστεί είναι αυτό του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα
- Παρίσταναν τους λογιστές ξεγελώντας δεκάδες θύματα – Πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ η λεία, εννιά συλλήψεις
- Αυτός είναι ο πρώτος στόχος της Λίβερπουλ για αντί-Σαλάχ
- Ο Τσαζ Παλμιντέρι ήθελε να γίνει ηθοποιός και όχι γκάνγκστερ
- Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη λειτουργία του τουρ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442