O Iκαρος Καλλιθέας επικράτησε 73-68 του Ηρακλή
Τη δέκατη νίκη του και όγδοη εντός έδρας πανηγύρισε στο κλειστό της Γλυφάδας ο Ικαρος Καλλιθέας, ο οποίος έχει εξασφαλίσει την παραμονής του. Η ομάδα του Αρη Λυκογιάννη επικράτησε 73-68 του Ηρακλή, σε αγώνα για την 25η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, και υποχρέωσε τον Γηραιό, που έχει υποβιβαστεί, στην 20η ήττα του.
Τη δέκατη νίκη του και όγδοη εντός έδρας πανηγύρισε στο κλειστό της Γλυφάδας ο Ικαρος Καλλιθέας, ο οποίος έχει εξασφαλίσει την παραμονής του. Η ομάδα του Αρη Λυκογιάννη επικράτησε 73-68 του Ηρακλή, σε αγώνα για την 25η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, και υποχρέωσε τον Γηραιό, που έχει υποβιβαστεί, στην 20η ήττα του.
Το παιχνίδι:
Ο Ηρακλής μπήκε στο ματς και έστειλε μήνυμα στον Ικαρο Καλλιθέας. Ο Γηραιός πήγε στη Γλυφάδα με σκοπό τη νίκη και αυτό φάνηκε από το «καλημέρα» καθώς οι Θεσσαλονικείς να προηγούνταν νωρίς – νωρίς με 7-1. Τα δύο γρήγορα φάουλ του Γιάννη Καλαμπόκη ανάγκασαν τον Αρη Λυκογιάννη να ανακατέψει την τράπουλα και ο Ικαρος μείωσε σε 11-10 κάνοντας ένα επιμέρους 9-3 για να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο με 16-15 υπέρ της ομάδας του Κρις Χουγκάζ.
Οι γηπεδούχοι λειτούργησαν πολύ καλύτερα στην επίθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να σταματήσουν τους παίκτες του Ηρακλή οι οποίοι «πυροβολούσαν» συνέχεια πίσω από τα 6.75. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι που η ομάδα του Αρη Λυκογιάννη απέκτησε αέρα έξι πόντων (31-25), αλλά ο Ηρακλής κατάφερε να επιστρέψει και με τον Τραϊανό να κάνει σπουδαίο παιχνίδι μείωσε σε 35-33 στο τέλος του ημιχρόνου.
Η ομάδα του Κρίς Χουγκάζ συνέχισε να αποδεικνύεται σκληροτράχηλη και αναζητούσε ότι περισσότερο μπορούσε από τον αγώνα. Ο Ειτουταβίτσιους ίσως να είχε την καλύτερη του απόδοση στην θητεία του στην ομάδα και έχοντας μέχρι την Τρίτη περίοδο 17 πόντους , διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ. Οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν με 50-53 και όλα θα κρίνονταν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι βασιζόμενοι στον Τόμπσον και τον Μακ Αλάρνεϊ άλλαξαν γρήγορα το σκηνικό στην συνέχεια της αναμέτρησης και ο Ίκαρος προηγήθηκε με 56-54.
Oσο κυλούσε η ώρα τόσο και οι παίκτες του Ικάρου δημιουργούσαν μια διαφορά ασφαλείας, αφού προηγήθηκαν με 63-57. Τελικά κατάφεραν να επικρατήσουν με 73-68 και να πάρουν το ρόζ φύλλο αγωνα , με τον Ηρακλή να παλεύει μέχρι τέλους.
Τα δεκάλεπτα: 15-16, 35-33, 50-53, 73-68
Ικαρος Καλλιθέας (Λυκογιάννης): Χάρις 17 (2/4τρίπ., 3ασ.), Αγαδάκος 3, Φαλέκας 2, Καράμπουλας 7 (1/4τρίπ.), Πολυτάρχου 2 (0/2τρίπ.), Τόμπσον 14 (11ρ., 3λ.), Καλαμπόκης 2, Τζικάνοβιτς, ΜακΑλάρνι 20 (4/8τρίπ.), Κερασοβίτης, Κατούφας 6, Κράσιτς
Ηρακλής (Χουγκάζ): Δεμερτζής (0/2τρίπ.), Τζακόπουλος (0/2τρίπ.), Αγγελακόπουλος 10 (2/6τρίπ.), Πέτροβιτς 18 (2/8τρίπ., 7ρ.), Τραϊανός 6 (1/1τρίπ.), Δέσπος 13 (0/1τρίπ.), Εϊτουταβίτσιους 22 (2/9τρίπ., 6ασ., 3κλ., 4λ.
- Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός 1-2: «Καθάρισε» ο Ελ Κααμπί για τους «ερυθρόλευκους»
- Ιράν: Δημοσιογράφος ξεσπά σε λυγμούς ανακοινώνοντας τον θάνατο του Χαμενεΐ [βίντεο]
- Τροχαία: 11 νεκροί και 416 τραυματίες τον Φεβρουάριο στην Αττική – Βεβαιώθηκαν 33.749 παραβάσεις
- ΗΠΑ: Βύθισαν πολεμικό σκάφος του Ιράν στον Κόλπο του Ομάν – Επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ
- The Beatles: Το μέλος της θρυλικής μπάντας που βρέθηκε πρώτο πίσω από τα σίδερα της φυλακής
- Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Ο αδερφός της Μαρίας Λαδά ξεσπά στο in για τον άδικο θάνατο της ΑμεΑ αδερφής του


